0

Project: Vinkeveense Plassen (Staatsbosbeheer)

  • Vinkeveen
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
In de provincie Utrecht ligt het dorp Vinkeveen. Dit dorp staat bekend om haar Vinkeveense Plassen: een waterschap met meerdere eilandjes en schiereilandjes. In dit mooie natuurgebied hebben wij een heel tof project mogen realiseren. Dit project is een perfect voorbeeld van hoe de omgeving een grote invloed kan hebben op de inrichting van een speelplek.

Verlenging speelvoorzieningen

De opdracht voor deze speelplek kwam bij ons binnen via Staatsbosbeheer. Voor deze locatie, waar wij al eerder een speeltoestel hebben mogen ontwerpen genaamd Speelparcours Wave, werd er uitbreiding van de speelvoorzieningen gezocht. Waarbij de belangrijkste eis was dat het huidige speelparcours onderdeel moest worden van het nieuwe gedeelte. Hoe precies, dat was de uitdaging voor onze ontwerpers. 

Maatwerk speeltoestel

Op de locatie waar het nieuwe speeltoestel is geplaatst stond voorheen een oud speelparcours. De wens van Staatsbosbeheer was om de speelwaarden van dit oude speeltoestel terug te laten komen in het nieuwe speeltoestel. Daarom hebben we besloten om een maatwerk speeltoestel te gaan ontwerpen, zodat alle wensen vervuld konden worden. Het nieuwe toestel moest vooral veel uitdaging bieden voor de oudere kinderen, wat goed terug te zien is in de opklimbaarheid van het toestel. Daarnaast is er gekozen om glijstangen toe te passen in plaats van een glijbaan, ook dit biedt weer een extra uitdaging!

Geslaagde uitdaging

De wens was om het oude en het nieuwe speeltoestel met elkaar te verbinden, dit zijn wij natuurlijk niet vergeten! Omdat er vanzelfsprekend rekening gehouden moest worden met de geldende normen en wetten was het nog een heel gepuzzel om dit te realiseren. Uiteindelijk is er gekozen om diverse losse parcourstoestellen, zoals Parcourstoestel Hamilton, Parcourstoestel Cherokee en een Evenwichtsbalk, toe te passen om de toestellen met elkaar te verbinden.

Het eindresultaat is goed in de smaak gevallen. Keer op keer is de speeltuin weer erg druk bezocht. Doordat de speeltoestellen een bepaalde uitdaging met zich meebrengen is het een aantrekkelijke plek voor kinderen van alle leeftijdsgroepen. Zo is dus iedereen tevreden!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland