0

Project: Nationaal Park Lauwersmeer

  • Lauwersmeer
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie

Op een van de meest Noordelijke puntjes van ons land ligt Nationaal Park Lauwersmeer. Dit nationale park in Groningen is onder beheer van Staatsbosbeheer. Zij hadden samen met de gemeente de wens om een speelroute aan te leggen in het park en klopte hiervoor bij ideeënbureau Peerdrops aan. Via onze gezamenlijke partner ideverde zijn wij uiteindelijk ook bij dit mooie project betrokken geraakt. Wat we precies hebben gedaan lees je hier!

Samenwerkingsconstructie

Peerdrops is erg goed in het neerzetten van leerroutes en het maken van signing in pretparken, dierentuinen en natuurgebieden. Aangezien de opdrachtgever graag een leerzame speelroute door het park wilde neerzetten, zagen zij in Peerdrops de geschikte partij. Peerdrops wilde graag voor de aanleg van al het groen en de ondergronden samenwerken met groenvoorziener idverde, die daarin gespecialiseerd is. Alleen voor het creëren van de speeltoestellen zochten zij nog een geschikte kandidaat. Aangezien wij vaker met idverde samen hebben gewerkt, bevolen zij ons aan. Zo is Replay Speeltoestellen onderdeel geworden van dit toffe project!

Maatwerk speeltoestellen

Het grote doel van het project is om de kinderen die het nationaal park bezoeken op een speelse manier kennis te laten maken met de dieren en planten die in de directe omgeving voorkomen. Vandaar het idee om allerlei informatiebordjes met mooie tekeningen in de speeltoestellen te verwerken. Dat vraagt om maatwerk, en daar zijn wij nu net heel goed in!

Voor het grootste deel van de speeltoestellen hebben wij gewerkt met Robinia hout. Deze houtsoort sluit perfect aan op de natuurlijke omgeving van het nationaal park en met dit materiaal maken wij al ons maatwerk. Sommige speeltoestellen hebben vierkante staanders gekregen. Deze zijn gemaakt van Bilinga hout. De reden om voor twee verschillende houtsoorten te kiezen is omdat we zo het onderscheid tussen wad en woud willen laten zien, wat het onderwerp is van de speelroute genaamd: Het WasWadPad.

Complimenten

De aanvraag voor dit toffe project voor de gemeente Groningen kwam in november 2021 binnen en de uiteindelijke oplevering en opening van de speelroute vond eind september 2022 plaats. Tijdens de oplevering van het project kregen wij en onze samenwerkingspartners van de opdrachtgever te horen dat ze het eindresultaat er netjes uit vonden zien en dat ze reuze enthousiast waren om de speelroute te openen. Dit soort complimenten nemen wij natuurlijk graag in ontvangst!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland