0

Onderwijs en Kinderopvang

Het belang van spelen en bewegen

Bij Replay Speeltoestellen weten we dat spelen heel belangrijk is voor kinderen. Het is belangrijk voor de ontwikkeling en ze kunnen er veel van leren. Vandaar dat speelplekken ook perfect passen in omgevingen waar geleerd wordt en daar absoluut niet mogen ontbreken.

Het gaat hier dan om schoolpleinen of speelplaatsen bij de kinderopvang. Hier gaan kinderen naartoe om te leren. En tussen al dat harde werken door is er ook tijd om te ontspannen. Voor kinderen is dit het fijnste op een speelse manier. Vandaar dat wij veel projecten doen voor het inrichten van speelgelegenheden in het onderwijs.

Verschillende doelgroepen

In het onderwijs heb je te maken met veel verschillende doelgroepen. De allerkleinste zitten op de kinderopvang, maar oudere kinderen gaan naar de basisschool of middelbare school. Elk van deze doelgroepen vraagt om andere uitdagingen in speeltoestellen. Vandaar dat wij bij het samenstellen van speelplekken altijd goed kijken wie de doelgroep is en wat de wensen zijn van de klant.

Mocht je je afvragen welke speeltoestellen het beste passen bij welke leeftijdscategorie, dan kun je onder het tabblad Leeftijd per leeftijdsgroep zien welke speeltoestellen er geschikt zijn. Natuurlijk zullen wij ook adviseren over welke toestellen het beste geplaatst kunnen worden op een bepaalde speelplek.

Inrichting

Naast dat we bij het ontwerpen van speelgelegenheden voor het onderwijs kijken naar de behoeften van de eindgebruikers, letten we er ook altijd op dat de speelplek goed aansluit bij de omgeving. Hoeveel ruimte is er? Hoe ziet de omgeving om het schoolplein eruit? Deze zaken spelen allemaal mee, zodat de uiteindelijke speelplek mooi opgaat in het straatbeeld.

Ook zorgen wij er altijd voor dat de speelplaats zo duurzaam mogelijk ingericht wordt. Bij al onze projecten wordt er dus rekening gehouden met zowel mens, als milieu.

Kunnen we ergens mee helpen?

Ons team van adviseurs staat klaar om je te helpen. Stuur ons een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland