0

Duurzaamheid

Replay Speeltoestellen is begonnen als bedrijf dat gebruikte speeltoestellen overnam of overkocht. Deze toestellen werden opgeknapt en vervolgens weer in de markt gezet. Inclusief keuring natuurlijk! Respect voor de natuur en het milieu is voor ons dus altijd al vanzelfsprekend geweest. Met nieuwe investering houden wij hier dan ook altijd rekening mee. We zoeken naar de nieuwste technieken op gebied van milieu, energiebesparing, samenleving, ergonomie, veiligheid en duurzaamheid. 

Wij werken vanuit ons moderne fabriekspand in Beringe en zijn voorzien van alle benodigde certificaten en keurmerken zoals ISO 14001, ISO 9001, VCA*, FSC® en CO2-prestatieladder. Voor keuringen van de door ons aangelegde speelplekken werken we nauw samen met TüV Nederland en keurmerkinstituut. Daarnaast hebben wij een certificering tot Erkend Leerbedrijf SBB. Hiermee dragen wij een steentje bij aan de maatschappij door onze kennis en ervaring actief te delen met de volgende generatie speelplezierprofessionals.

Duurzame materialen

Door het toepassen van uitsluitend Robinia FSC®-hout en andere duurzame materialen (ISO 14001) in onze speeltoestellen proberen wij onze CO2-footprint zo klein mogelijk te houden. Dat onze organisatie voldoet aan internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement wordt bewezen door onze ISO 9001-certificering. Daarnaast voldoen onze speeltoestellen aan de veiligheidseisen van het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS).

Niet alleen gebruiken wij duurzame materialen in onze speeltoestellen, maar proberen wij de materialen waarmee wij de toestellen maken ook te verduurzamen. Zo wordt ons materieel, waar mogelijk, uitgerust met gunstigere motoren. Hiermee zal de schadelijke uitstoot tot een minimum worden beperkt. Dit is natuurlijk niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van ons personeel.

Onze speeltoestellen worden vervoerd naar gebieden verdeeld over het hele land. Mobiliteit en bereikbaarheid is daardoor iets waar wij rekening mee moeten houden. Met behulp van nieuwe planningstechnieken en in goed overleg met onze opdrachtgevers proberen we ons steentje bij te dragen aan een betere mobiliteit,
met minder CO2-uitstoot.

CO2-prestatieladder

Blijven verduurzamen is een doel van ons. Het is op dit moment onze ambitie om ons behaalde certificaat in 2022 op niveau 3 van de CO2-prestatieladder ook dit jaar te behouden. De doelstelling is om in 5 jaar tijd het energieverbruik (CO2-uitstoot in ton gerekend) te verminderen met 4%, waarbij het jaar 2021 het startpunt is (referentiejaar).

Om dit doel te kunnen bereiken gaan wij luisteren naar de initiatieven van ons management en adviseur, maar ook zeker naar die van onze medewerkers. Het gaat dan om de initiatieven op het gebied van werkzaamheden, testprojecten, de uitvoering van projecten en om keteninitiatieven. Bij het gekozen sector- en keteninitiatief heeft een aansluiting vanaf medio 2022 plaatsgevonden. Met veel belangstelling zijn inmiddels bijeenkomsten met sectorgenoten bezocht, waarbij een sterke focus bestaat van ‘halen en brengen’ van informatie t.b.v. onze duurzaamheids stappen.

Wij hebben een energiemanagementprogramma opgesteld in de vorm van een managementsysteem, volgens de Europese norm EN 50001 en de Nederlandse CO2-prestatieladder. In dit handboek is de structuur cyclus vastgelegd voor een constante verbetering van de energie-efficiency in procedures. Deze procedures zijn geordend volgens de structuur van de 4 invalshoeken van de CO2-prestatieladder. Deze invalshoeken zijn:

  1. Analyseren – inzicht in de CO2-uitstoot
  2. Besparen – afname van CO2-uitstoot en naleven van onze ambities
  3. Communiceren – hoe wordt er intern en extern gecommuniceerd
  4. Deelnemen – samenwerken op het gebied van CO2-afname

Interne communicatie

Wij willen de energiebewustwording van onze medewerkers verhogen en hen zoveel mogelijk informeren en stimuleren. Vandaar dat er op ons interne prikbord nuttige informatie te vinden is over dit onderwerp. Het communiceren zal in twee stappen gedaan worden. Ten eerste stellen we onze medewerkers en andere belanghebbende op de hoogte van onze plannen op het gebied van energiebesparing, over de actuele CO2-footprint en onze reductiedoelstellingen. Ten tweede willen we onze medewerkers en andere belanghebbende ook echt blijvend stimuleren om actief mee te werken aan deze doelen. Hiervoor hebben wij een communicatieplan opgesteld.

CO2-footprint

 

 

Genormaliseerd per medewerker

 2021

 63,7 ton CO2

 3,35 ton CO2

2022

 64,3 ton CO2

3,21 ton CO2


Onze interne communicatie vindt plaats via e-mail, memo’s en nieuwbrieven, het prikbord en de toolboxen. Onze externe communicatie vindt plaats via onze website. Hier kunnen belanghebbende lezen over onze doelstellingen en ook over de voortgang hiervan. Daarnaast is hier de jaarlijkse rapportage van de CO2-footprint te vinden en de actuele emissie-inventaris. Verder willen wij deelnemen aan sector- of ketenactiviteiten bij onze opdrachtgevers met een certificaat op niveau 4 of 5 op de CO2-prestatieladder. Want blijven verbeteren is altijd het doel!

Wil je meer informatie over de CO2-prestatieladder en CO2-footprint, ga dan naar www.skao.nl. Voor onze specifieke bedrijfspagina op de SKAO kunt u via deze link vinden:  https://skao.nl/certificaathouders/2078

Verantwoord speelplezier

Ons belangrijkste doel is om kinderen speelplezier te bieden, op een verantwoorde manier. Dit doen we door flexibel en enthousiast mee te denken om zo de best betrouwbare maatoplossing voor ieder speelvraagstuk te vinden. Zo dragen wij met onze duurzame en maatschappelijk verantwoorde oplossingen bij aan een betere wereld. Een betere wereld die een gezonde manier van leven stimuleert en de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen ondersteunt. Dat is voor ons het mooiste wat er is!

Bijbehorende documenten: 

Communicatieplan 

CO2-footprint 2021 

CO2-footprint 2022 

Energiebeleid 

Energie management actieplan

Nieuwsbrief-1 

Nieuwsbrief-2 

Sector- en Keteninitiatieven 

 

Mooie samenwerkingen

Wij hebben het geluk dat we voor veel verschillende klanten mogen werken. Elke klant heeft andere wensen en doelen. Ons doel is om elke klant gelukkig te maken met een eigen, uniek eindproduct. Met onderstaande klanten hebben wij al mooie samenwerkingen aan mogen gaan. Ben jij de volgende?

Kunnen we ergens mee helpen?

Ons team van adviseurs staat klaar om je te helpen. Stuur ons een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland