0

Speeltuin ontwerpen en inrichten

Bij Replay Speeltoestellen leveren en plaatsen we niet alleen speeltoestellen, we helpen ook bij het ontwerpen en inrichten van een speelplek. Dit is namelijk iets waar goed over nagedacht dient te worden. Met zaken zoals doelgroep, omgeving en toegankelijkheid dient allemaal rekening gehouden te worden als het gaat om het ontwerpen van een speeltuin. We willen er natuurlijk altijd het beste uithalen!

Creatieve invulling

Ons doel is om iedere speelplek uniek te maken en er een creatieve invulling aan te geven. Iedere speeltuin wordt namelijk ook in zijn eigen unieke omgeving geplaatst. Om alles mooi op elkaar aan te laten sluiten kun je dus niet steeds hetzelfde blijven doen. Dat zou de boel ook maar saai maken! Elke opdracht voor het ontwerpen en inrichten van een speelplaats komt ook weer van een unieke opdrachtgever. En elke opdrachtgever heeft een eigen wensen- en ideeënlijstje waarmee wij rekening houden.

Het is ook alleen maar goed dat elke speeltuin anders is. Door de afwisseling in speeltoestellen en inrichting blijven kinderen uitgedaagd. In wijken liggen namelijk vaak meerdere speeltuintjes. De kans dat kinderen dus vaker in verschillende speeltuinen spelen is groot. Als elke speelplek hetzelfde zou zijn, zou dit maar saai zijn en zouden ze zich eerder gaan vervelen. En dat willen we niet!

Uitdagend ontwerp

Elk ontwerp brengt een eigen uitdaging met zich mee. In de ene speeltuin staan misschien veel klimtoestellen, terwijl in de andere speeltuin de focus meer op zandspeeltoestellen ligt. Kinderen gebruiken verschillende spiergroepen op verschillende speeltoestellen en ontwikkelen zo ook elke keer andere vaardigheden. Een goede afwisseling in speelgelegenheden zorgt ervoor dat kinderen gemotiveerd blijven, blijven leren en natuurlijk plezier blijven hebben in het spelen!

De uitdaging die een speelplek met zich meebrengt hangt ook af van de doelgroep(en) die je aan wilt spreken. Je kan een speeltuin bijvoorbeeld speciaal ontwerpen voor jongere kinderen, met bijpassende speeltoestellen, of juist voor wat grotere kinderen. Of je maakt een combinatie van speeltoestellen waarbij je verschillende doelgroepen aanspreekt. Er zijn genoeg mogelijkheden om voor een variatie aan speelfuncties en uitdaging te zorgen.

In ons assortiment is een uitgebreid aanbod aan speeltoestellen te vinden waarmee speelplekken ingericht kunnen worden. Mocht je zelf een idee hebben over een toestel, maar kun je het niet terugvinden in ons aanbod? Geen probleem. Dan ontwerpen we het perfecte passende speeltoestel gewoon voor je. Deze uitdaging gaan wij juist graag aan!

Materialen

Naast het kijken naar speelwaarde en doelgroep, speelt ook de materiaalsoort een belangrijk rol bij het ontwerpen en inrichten van een speeltuin. Het materiaal bepaalt vaak de uitstraling van een speeltoestel en speelomgeving. Je wilt natuurlijk wel dat de speelplaats één geheel wordt. Vandaar dat de materialen goed op elkaar aan moeten sluiten om alles dezelfde look en feel te geven. Dit betekent niet dat je niet kunt combineren met materialen in dezelfde speeltuin! Alles is mogelijk. Wij denken graag mee over de beste opties die bij jouw wensen aansluiten.

Mooie samenwerkingen

Wij hebben het geluk dat we voor veel verschillende klanten mogen werken. Elke klant heeft andere wensen en doelen. Ons doel is om elke klant gelukkig te maken met een eigen, uniek eindproduct. Met onderstaande klanten hebben wij al mooie samenwerkingen aan mogen gaan. Ben jij de volgende?

Kunnen we ergens mee helpen?

Ons team van adviseurs staat klaar om je te helpen. Stuur ons een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland