0

Zorg en Welzijn

Bewegen doet een mens goed

Bewegen is goed voor de gezondheid van mensen. Ongeacht de situatie en leeftijd.

Aangezien bewegen zo gezond voor ons is mag een speel- of beweeggelegenheid niet ontbreken bij een zorg- en welzijnsinstelling. Het is daarbij wel belangrijk om de beweegmogelijkheden aan te passen aan de doelgroep. De ene persoon heeft namelijk wat meer uitdaging nodig tijdens het bewegen dan de ander.

Beweegvriendelijke omgeving

Wanneer een omgeving beweegvriendelijk is ingericht, stimuleert dit mensen en daagt het ze uit om ook daadwerkelijk meer in beweging te komen. Vandaar dat het zo belangrijk is om de speel- of beweegtoestellen aan te passen aan de doelgroep die er gebruik van gaat maken. Wanneer een toestel te uitdagend is demotiveert dit mensen om er gebruik van te maken, en dat willen we voorkomen!

Vandaar dat het inrichten van een speel- en beweegplek om maatwerk vraagt. En dat is precies wat wij kunnen leveren! Onze inclusief spelen toestellen, of bepaalde toestellen uit ons outdoor fitness assortiment zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor zorg- en welzijnsinstellingen. Samen met de klant kijken we naar de mogelijkheden die de omgeving te bieden heeft en naar de zorgbehoeften van de gebruikers. Zo richten we de beweegruimte voor instellingen in op een manier die mensen plezier biedt en in beweging brengt. Voor elk wat wils!

Kwaliteit van leven

Bewegen is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale gezondheid. Zeker voor mensen in een zorg- en welzijnsinstelling is het een ideale manier om samen te komen en samen plezier te maken. Zo kunnen de bewoners contacten leggen met anderen en elkaar motiveren tijdens het bewegen. Samen bewegen is ook veel leuker dan alleen! Op deze manier kan iedereen meedoen en blijven de mensen fit. Dit verhoogt de kwaliteit van leven en dat is waar we het voor doen!

Kunnen we ergens mee helpen?

Ons team van adviseurs staat klaar om je te helpen. Stuur ons een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland