0
nieuwe zoekfuntie!

Project: Dorpsbelang Luttelgeest

  • Luttelgeest
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In het Flevolandse Luttelgeest is een grasveld omgetoverd tot een mooie, natuurlijke speelplek. Dorpsbelang Luttelgeest, een vereniging van verschillende dorpsbewoners, schakelde ontwerpbureau Speelplan in om een passend ontwerp te maken voor deze buitenruimte. Om het ontwerp vervolgens uit te voeren was een speeltoestellen leverancier nodig. Daarom trok Speelplan bij ons aan de bel.

Wensen vanuit school

De speelplek ligt aan de rand van een schoolplein. Vanzelfsprekend dat de speeltoestellen gericht zijn op basisschoolkinderen (de speelplek is overigens wel te allen tijde openbaar toegankelijk). Bij de invulling van de buitenruimte is dan ook naar de wensen vanuit de basisschool gevraagd. Aan de hand van deze wensen heeft Speelplan een ontwerp voor de invulling van de plek gemaakt. Vervolgens trok Speelplan ons aan de jas en hebben wij gezorgd voor de finetuning van het hele plan. Na goedkeuring van de dorpsvereniging zijn wij van start gegaan met de uitvoering.

Natuurlijke speelplek

Er is gekozen voor een volledig natuurlijk uitziende speeltuin. Alle speeltoestellen zijn daarom van Robinia hout gemaakt. Dit omdat de natuurlijke uitstraling het beste past bij de omgeving. Achter de school ligt namelijk een parkje, en de houten speeltoestellen gaan daar mooi in op. De speeltoestellen zijn aan beide kanten van de school geplaatst. Zo vind je er een glijbaan, een zwerfkeienladder, een wip, een vijfkantschommel en nog verschillende klim- en parcourstoestellen. Een grote diversiteit aan speelfuncties die voor veel vermaak zorgen.

Om te zorgen dat de speelplek er mooi netjes bij blijft liggen zijn er ook diverse afvalbakken geplaatst. Het opruimen van afval vinden wij, en de school gelukkig ook, heel belangrijk.

Mooi resultaat

Het project heeft in zijn totaliteit best wat tijd in beslag genomen, maar wel met een top eindresultaat. Nog net voor de zomer van 2022 hebben wij het af kunnen ronden, waardoor de kinderen er fijn tijdens de zonnige periode van hebben kunnen genieten. Dit is te danken aan de hulp van veel lokale ondernemers en vrijwilligers. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn!  


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur / Adviseur spelen

Jordy Kleinendorst

Adviseur spelen / Key-accountmanager Leisure Benelux