0

Project: Gemeente Heemstede

  • Constantijn Huygenslaan
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
Een nieuwe speelplek in Heemstede; dat was de wens van de gemeente. Een al bestaande speelplek was aan vernieuwing toe en dus besloot de gemeente om eens flink uit te pakken. Een mooi project waar ook een mooie leverancier voor nodig was. Wij bij Replay Speeltoestellen waren de gelukkigen die dit project mochten uitvoeren.

In overleg met de buurt

Als er dan toch een geheel nieuwe speeltuin zou komen, dan konden ze het maar beter gelijk goed aanpakken. Vandaar dat de gemeente ook echt naar de wensen van de buurtbewoners wilde luisteren. Ze zijn samen om tafel gegaan en hebben een wensenlijstje samengesteld. Hoog op de lijst stonden de speelaanleidingen klimmen en glijden, en ook een kabelbaan was een van de wensen. Daarnaast was het doel van de speeltuin om een ontmoetingsplek voor iedereen te worden. Zodat kinderen van alle leeftijden, en volwassenen, volop van de speelplek zouden gaan genieten.

Al deze wensen heeft de gemeente vervolgens bij ons neergelegd. We hebben samen gekeken wat er allemaal mogelijk was binnen het beschikbare budget. Zo is in goed overleg uiteindelijk een plan ontstaan betreffende de vormgeving van het project, dat aan alle wensen van de bewoners voldeed.

Oud en nieuw

Het mooie van dit project is dat we ook een aantal speeltoestellen hebben kunnen hergebruiken. Zo zijn de duikelrekken en de schommel van de oude speeltuin opnieuw in het plan meegenomen. Deze hebben we wel voorzien van een nieuwe kunstgras ondergrond, maar verder waren ze nog prima om te gebruiken.

De nieuwe speeltoestellen die we hebben geplaatst zijn allemaal van Robinia gemaakt. Zoals de wens was is er een kabelbaan met startplateau gekomen, een vrijstaande glijbaan en Speelparcours Goudenregen. Stuk voor stuk leuke en uitdagende speeltoestellen, die een brede doelgroep aantrekken.

De combinatie van deze nieuwe avontuurlijke speeltoestellen met de bestaande speeltoestellen zorgt ervoor dat de speeltuin een vrolijke boel is geworden. Er is voor elke wat wils en kinderen kunnen zich er uren vermaken!

Tevreden bewoners

Wanneer je een project als dit oplevert ben je natuurlijk erg benieuwd of de bewoners ook tevreden zijn met het eindresultaat. Gelukkig was dat in Heemstede zeker het geval. Een van de bewoners laat ons weten: ‘’De kinderen vinden het klim- en klauterparcours echt heel tof!’’ Daar doen we het natuurlijk allemaal voor!

 


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland