0

Project: Project Groendijck-Oost

  • Bodegraven-Reeuwijk
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage
In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ligt een nieuwe, kindvriendelijke woonwijk: Groendijck-Oost. Aan dit toffe nieuwbouwproject hebben ook wij bij Replay Speeltoestellen mee mogen werken. In een kindvriendelijke wijk mogen speelplekken namelijk niet ontbreken. Wij hebben voor dit project dan ook niet één, maar twee nieuwe speeltuintjes mogen inrichten!

Voor elk wat wils

In een nieuwbouwwijk wil je altijd rekening houden met alle nieuwe bewoners. Je wilt het iedereen naar de zin maken. Dus ook zeker de kinderen die er komen te wonen. Dit kunnen kinderen van alle leeftijdscategorieën zijn. De gemeente had daarom in het plan meegenomen dat er twee speeltuintjes zouden komen. Een van de speeltuintjes zou zich meer richten op oudere kinderen, en de andere speelplek juist op de allerkleinsten.

Aangezien wij een raamcontract hebben bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk, kwamen zij direct met hun wensen en ideeën naar ons toe. Wij kregen te horen wat de beschikbare oppervlakten waren voor de speelplekken en welke draai de gemeente er graag aan wilde geven. Met die informatie op zak hebben wij twee ontwerpen gemaakt. Toen de ontwerpen helemaal naar wens waren, zijn we aan de slag gegaan met de uitvoering!

Iedere leeftijd zijn eigen uitdaging

Het speeltuintje voor de grotere kinderen is Speeltuin Groene Kruislaan. Op deze plek zijn twee grote, uitdagende speeltoestellen geplaatst, namelijk Speelparcours Oklahoma en Speelcombinatie Zilverspar. Twee toestellen met vele speelfuncties en uitdagingen. Balanceren, klimmen, klauteren, glijden, schommelen, alles komt aan bod. Ideaal voor kinderen om zich uren op te vermaken!

Het tweede speeltuintje, dat speciaal is ingericht voor de kleinste bewoners van de woonwijk, is Speeltuin Keizersmantel. De speeltoestellen die hier geplaatst zijn, zijn erg toegankelijk, maar bieden jonge kinderen toch voldoende uitdaging. Het gaat om onze Hangmatschommel en Glijbaantoren Honingboom. Op de glijbaantoren kunnen peuters hun energie en behoefte aan uitdaging kwijt en in de hangmatschommel kunnen ze heerlijk relaxen en heen en weer deinen. Een perfecte combinatie voor deze doelgroep!

Mooie uitstraling

De uitstraling van de speelplekken was ook een belangrijke factor voor de gemeente. Het was immers de bedoeling dat ze bij de rest van de nieuwbouwwijk zouden passen. Om die reden zijn alle speeltoestellen van Robinia gemaakt. Deze speelse, natuurlijke look is ideaal voor een kindvriendelijk wijk. Als ondergrond is er gekozen voor Tiger Mulch in een oranje/bruinachtige tint. Niet alleen past deze grond qua uiterlijk goed bij de omgeving, Tiger Mulch is daarnaast heel onderhoudsvriendelijk. Iets wat de gemeente er ook erg aantrekkelijk aan vond.

Door al deze elementen zo met elkaar te combineren zijn er in de nieuwbouwwijk twee mooie speeltuintjes ontstaan waar de buurtbewoners nog jarenlang van kunnen genieten! En dat is waar wij het allemaal voor doen.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland