0

Project: Vergeer Planontwikkeling

  • Reeuwijk
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage
In het groene Reeuwijk hebben wij een mooi project afgerond voor een nieuwbouwwijk, in opdracht van Vergeer Plantontwikkeling. Een smalle strook werd beschikbaar gesteld om in te richten als speelplek, dus er was niet heel veel plek voor het plaatsen van speeltoestellen. Laat dat nu net een uitdaging zijn die wij bij Replay Speeltoestellen graag aangaan!

Opgaan in de omgeving

Vergeer Plantontwikkeling heeft in hun zoektocht naar de juiste speeltoestellen voor de speelstrook verschillende bedrijven benaderd. Samen met de architect van het nieuwbouwplan hadden zij al een omschrijving gemaakt van het soort speeltoestellen dat ze graag in de wijk zouden zien, en hoe deze er qua uitstraling uit moesten zien. Het was namelijk belangrijk dat de speelplek goed zou passen in de omgeving.

Elke kandidaat heeft een ontwerp gemaakt en op die manier invulling gegeven aan de plek. Uiteindelijk heeft Vergeer Planontwikkeling voor ons gekozen en hebben wij dit leuke project mogen realiseren.

Ontmoetingsplek in de wijk

Omdat de wens van de architect was om een natuurlijke speelplek te creëren, zijn wij bij de materiaalkeuze voor Robinia hout gegaan. Naast dat het een speelplek moest worden voor kinderen van alle leeftijden, was het ook belangrijk dat het als een ontmoetingsplek in de wijk zou worden gebruikt. Om die reden hebben wij de volgende elementen geplaatst:
- Speelparcours Nature Trail: leuk voor de kleintjes, maar ook nog steeds uitdagend voor grotere kinderen.
- Een vogelnestschommel: altijd een showsteler in een speeltuin.
- Seniorbank: voor ouders of andere omwonende om rustig te zitten en van de omgeving te genieten.

Projectduur

In zijn totaliteit is dit een lang project geweest dat zeker 1 jaar heeft geduurd. Dit komt omdat de hele wijk nog in aanbouw was, waardoor we van verschillende instanties afhankelijk waren. Het plaatsen van de speeltoestellen komt bij zo een groot project als een van de laatste werkzaamheden aan de beurt, maar natuurlijk moesten de speeltoestellen wel al op tijd aangekocht worden. Dat maakt dat de lengte van dit project wat langer was dan normaal. Gelukkig maakt het eindresultaat de wachttijd helemaal goed. Alle bewoners reageren positief op de speelplek en zijn er erg blij mee!

 


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland