0

Project: Gemeente Westvoorne

  • 5 bladeren
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage
In de Gemeente Westvoorne ligt het dorp Oostvoorne en in dat dorp ligt de wijk 5 bladeren. De gemeente wilde in deze wijk graag een nieuwe speelplek realiseren. Samen met de buurtbewoners verzamelde zij de wensen uit de wijk en schakelde uiteindelijk ons in om de speeltuin waar te maken.

Het winnende ontwerp

Voor gemeente Westvoorne hebben wij al vaker projecten uitgevoerd. De relatie zit dus wel goed. Voor het project in 5 bladeren had de gemeente van te voren een buurtparticipatie gedaan met omwonenden. Zo hebben ze alle wensen van de gemeente en buurt samengesteld en met die wensen drie partijen aangeschreven die een ontwerp mochten maken voor de speelplek. Het beste ontwerp won de opdracht en gelukkig heeft Replay Speeltoestellen de winst binnengehaald!

Variatie

De grootste wens vanuit de buurt was om het een speelplek te laten zijn voor jong en oud, zodat alle kinderen ervan kunnen genieten. Ook vond de gemeente het belangrijk dat de buitenruimte een natuurlijke uitstraling zou hebben, zodat het een natuurlijk spelen karakter zou hebben. Om dit reden zijn bijna alle speeltoestellen van Robinia hout gemaakt.

Er zijn uiteindelijk 5 speeltoestellen gekozen die het beste aan de wensen van de buurt voldeden. Het gaat hier dan om Speelcombinatie Zilverspar, een 2-zits wip, Veertoestel Paard, een mini vogelnestschommel en een parcourstoestel bestaande uit verschillende onderdelen. Speeltoestellen met verschillende uitdagingen en dus ook voor verschillende doelgroepen. Precies waar de wijk naar op zoek was!

Kort project

Doordat de gemeente vooraf al het hele buurtparticipatietraject heeft doorlopen heeft het project voor ons niet heel lang geduurd. De wensen waren duidelijk, dus in zo’n vier maanden tijd hebben wij de speeltuin kunnen afronden. Zo konden de kinderen uit Oostvoorne dus al snel fijn van hun nieuwe speelplek gaan genieten.

 


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland