0

Project: Beringe Buiten

  • Beringe
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
Voor Gemeente Peel en Maas hebben wij een mooi project mogen afronden, in samenwerking met Donker Groen; een organisatie die gespecialiseerd is in de aanleg en het onderhoud van groen. Het project betrof het inrichten van een speelplek voor Stichting Beringe Buiten. Het doel van deze organisatie is om de leefbaarheid en het voorzieningenniveau voor Beringe in stand te houden. Vandaar dat wij een aantal mooie speeltoestellen hebben mogen plaatsen op een nieuw gecreëerde ontmoetingsplek.

Ontmoetingsplek

Dat was ook het doel van Beringe Buiten: een ontmoetingsplek in het dorp creëren voor alle leeftijdscategorieën en doelgroepen. Uiteindelijk is Donker Groen de aannemer van het project geworden en heeft het ontwerp gemaakt voor de totale ontmoetingsplek. Wij bij Replay Speeltoestellen hebben de speeltoestellen verzorgd. Hiervoor hebben wij een schets gemaakt, die na een aantal feedback rondes door zowel de gemeente Peel en Maas, als een projectgroep van Beringe Buiten is goedgekeurd.

Natuurlijk spelen

Stichting Beringe Buiten creëert ontmoetingsplekken voor het hele dorp. Het gaat hier dan ook niet alleen om spelen. Er is ook een sportplek aanwezig en Kinderopvang Hoera Beringe. De Kinderopvang vond in eerste instantie dat er in het plan te weinig speeltoestellen waren opgenomen, vooral voor de kleintjes, dus vandaar dat wij nog een aantal speeltoestellen aan het ontwerp hebben toegevoegd.

Uiteindelijk is er een behoorlijke diversiteit aan speeltoestellen geplaatst. Vanuit Donker Groen is er een blotevoetenpad geplaatst, en diverse stelten, stapstammen en zwerfkeien. Een van de wensen van Stichting Bering Buiten was om een speelplek te creëren met een natuurlijk uitstraling. Daar passen deze elementen perfect bij. Precies om die reden zijn alle speeltoestellen die wij hebben verzorgd van Robinia hout gemaakt. Ook een natuurlijk product.

Het zijn de volgende speeltoestellen geworden:
- Kabelbaan enkel
- Speelparcours Bliksemschicht Mini
- Dubbele schommel
- Zandbak 3x3
- Duikelrek dubbel

Projectduur

De inrichting van de ontmoetingsplek is een lang project geweest. Er zijn van aanvraag tot oplevering best wel wat maandjes overheen gegaan. Mede omdat er bij het project verschillende partijen betrokken waren, maar ook omdat de levertijd van Robinia hout aardig lang is. Het is een populair product wat je steeds vaker terug ziet komen in het straatbeeld. Maar het is een mooi project geweest, met een mooi resultaat. En daar doen we het uiteindelijk allemaal voor!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland