0

Project: Gemeente Delft

  • Poptahof
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In de gemeente Delft vind je de buurt Poptahof. Tussen een woonwijk en winkelcentrum in vind je hier een speeltuintje. Voorheen werd deze speelplek amper bezocht. Het was dus duidelijk dat de speeltuin aan een upgrade toe was. Wij bij Replay Speeltoestellen waren degene die deze upgrade hebben mogen verzorgen voor de gemeente.

Winnend ontwerp

Het was duidelijk dat de speelplek in Poptahof aan vervanging toe was. En dat niet alleen. Ook een uitbreiding van de speelgelegenheden was welkom! Vandaar dat gemeente Delft een aantal leveranciers aanschreef om hun wensen voor het speeltuintje te bespreken. Elke leverancier mocht een ontwerp aanleveren en ons ontwerp kwam uiteindelijk alles winnaar uit de bus. We mochten daarna gelijk aan de slag met de uitvoering van het project!

Opgaan in de omgeving

De speelplek op het Poptahof ligt op een groenstrook. Het was dus van belang dat de speeltoestellen goed aan zouden sluiten bij de omgeving en alles een natuurlijke look zou krijgen. Daar weten wij wel raad mee!

Aangezien er al een soort vijver met beekje aanwezig was op de groenstrook, hebben we voor een van de speeltoestellen voor een zand-/waterspeelcombinatie gekozen. Het water uit de vijver kan worden opgepompt en vervolgens spoelt dit water weg in de beek. De ondergrond van het speeltoestel is van zand, zodat er tegelijk ook met zandtakels gespeeld kan worden.

Daarnaast is er een speelcombinatie geplaatst, een mini-vogelnestschommel, Parcourstoestel Cherokee en een dubbele schommel. Alle speeltoestellen zijn gemaakt van Robinia, om de natuurlijke uitstraling waar te maken. De ondergronden van de andere speeltoestellen zijn allemaal van kunstgras gemaakt. Ook dit helpt mee aan de natuurlijke look.

Mooie ontmoetingsplek

De uitbreiding en upgrade van deze speelplek heeft ervoor gezorgd dat het een echte ontmoetingsplek in de wijk is geworden. De combinatie van speeltoestellen spreekt kinderen van alle leeftijdscategorieën aan, en de natuurlijke uitstraling maakt het een plek waar buurtbewoners fijn kunnen samenkomen.

Zo troffen wij een oma die met haar kleinkinderen aan het spelen was in de speeltuin. ‘’Het is echt heel mooi geworden. Een echte verbetering. We komen hier nu graag spelen.’’, vertelde de oma. Ook de kinderen waren enthousiast: ‘’Er is hier nu veel meer te doen en veel meer om mee te spelen. Vooral het schommelen vinden we super fijn!’’

Een mooi commentaar waar wij bij Replay Speeltoestellen heel erg blij van worden!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland