Prinsenhof

Gemeente Leidschendam-Voorburg

Een mooi participatie voorbeeld waarbij zowel de omwonenden als de kinderen de kans hebben gekregen om hun ideeën en wensen voor de nieuwe speelplek in het park de Prinsenhof aan te geven. De omwonenden konden d.m.v. een enquête hun ideeën voorstellen. De kinderen van basisschool de Springplank hebben met behulp van klassenvertegenwoordigers, per groep aan gegeven wat zij graag terug zouden zien in de speelplek.

Al deze wensen zijn samengevoegd, waarbij de aspecten 'diversiteit aan speeltoestellen', 'geschikt voor alle leeftijden' en 'inclusief spelen' veel naar voren kwamen. Samen met de eisen van de gemeente zijn al deze punten samengevoegd tot één ontwerp. Dit ontwerp is voorgelegd aan zowel de gemeente als de klassenvertegenwoordigers van de school, waarna er samen een definitief ontwerp is gemaakt. 

Naast deze speelplek hebben wij in het park de Prinsenhof nog 2 mooie speelplekken mogen opleveren. Genoeg te doen dus!

 

De volgende toestellen zijn toegepast in het ontwerp in het park de Prinsenhof:

Speelcombinatie Superklim, 3 trampolinesHangmatschommel LazyCombinatieschommel KoolmeesVogelnestschommel RoodborstWip PipoActiviteitenparcours JoshSpeelpaneel Vier op een rijTaludglijbaan en een oplooppad. Het parcours is samengesteld met StapstammenSteltenZwerfkeien en diverse verstopstruiken.


Ga terug