0

Project: Gemeente Leidschendam-Voorburg

  • Prinsenhof
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In de gemeente Leidschendam-Voorburg ligt de wijk Prinsenhof. In de wijk ligt een mooi groot park. Voor dit  park hebben wij een aantal mooie speelplekken mogen realiseren. Dit project is een mooi voorbeeld van hoe de buurtbewoners invloed kunnen hebben op de invulling van een buitenruimte.

Buurtparticipatie

Met de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben wij een raamcontract afgesloten. Dit betekent dat de gemeente ons, en andere bedrijven met zo’n contract, voor vervolgopdrachten sneller zal benaderen. We hebben al een keer een project voor de gemeente afgerond, dus nu kwamen ze direct naar ons voor het project in park de Prinsenhof.

De gemeente vond het belangrijk dat de omwonenden ook inspraak zouden hebben in de inrichting van de speelplek, dus maakte zij gebruik van onze buurtparticipatiedienst. Voor omwonenden hebben wij een enquête samengesteld waarin zij hun ideeën konden laten horen. Ook hebben wij de kinderen van basisschool de Springplank gevraagd naar hun wensen. Van elke groep hebben de klassenvertegenwoordigers aangegeven wat de kinderen graag terug wilde zien in de speelplek.

Met al deze wensen op zak hebben wij een ontwerp gemaakt en dit ontwerp hebben we vervolgens weer voorgelegd aan de gemeente en de klassevertegenwoordigers. Daarna hebben we samen het definitieve ontwerp gemaakt. En uitgevoerd!

Een leuke combinatie

Bij de samenstelling van de speeltoestellen was het voor de buurtbewoners belangrijk dat er een diversiteit aan speeltoestellen zou komen die geschikt zijn voor alle leeftijden en die ook rekening houden met inclusief spelen. Dit is uiteindelijk allemaal gelukt. We hebben een hoeveelheid aan verschillende speeltoestellen neer kunnen zetten, voor vele doelgroepen. Zo is Activiteitenparcours Josh door het rolstoelpad geschikt voor kinderen in een rolstoel. Ook is er een speelcombinatie en een parcours aanwezig dat voor uitdaging zorgt voor wat oudere kinderen. Voor de wat kleinere kinderen zijn er verschillende schommels aanwezig en een wip. Genoeg speeltoestellen voor iedereen!

Qua materiaalgebruik is er een combinatie van toestellen van verduurzaamd grenen, Robinia hout en gecoat metaal geplaatst. Het is een vrolijke boel bij elkaar geworden.

Van A tot Z

Doordat wij de gehele buurtparticipatie in het begin hebben verzorgd, zijn wij van A tot Z bij dit project betrokken geweest. Het was hierdoor een vrij lang project, maar met een mooi resultaat waar heel de buurt blij mee is. En dat is het belangrijkste!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland