0

Project: Tommelvaeren Maasbree

  • Maasbree
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In Maasbree, een drop in de gemeente Peel en Maas, hebben wij een bijzonder project mogen realiseren. Daar waar eerst het plan was om één speeltoestel in speeltuin Tommelvaeren te vervangen, is uiteindelijk een hele nieuwe speeltuin gecreëerd. En dit is allemaal te danken aan de buurtbewoners. Hoe ze dit gerealiseerd hebben? Dat is een leuk verhaal!

Succesvolle crowdfunding

De oproep om het speeltoestel te vervangen kwam van de gemeente Peel en Maas. Zij vroegen de buurt om mee te denken wat voor speeltoestel het beste in de plaats kon komen van het verouderde toestel. Er is een werkgroep opgericht die zich met de speelplek bezig zou houden. Al snel was iedereen het erover eens dat alleen het vervangen van het verouderde toestel zonde zou zijn van de speelplek. Een beter plan was om de gehele speeltuin onder handen te nemen.

Natuurlijk is daar wel budget voor nodig, en dat had de gemeente niet voor een volledige speeltuin. Vandaar dat de buurtbewoners een crowfundingactie hebben gestart. Zowel sponsoren als mensen uit de buurt hebben geld ingelegd en zo genoeg bij elkaar gekregen om een geheel nieuwe speeltuin te laten aanleggen. Hoe tof is dat! Wij waren dan ook ontzettend bij dat wij degene waren die de speeltoestellen mochten verzorgen.

Natuurlijke look

De werkgroep wilde graag dat een lokale ondernemer het project op zich zou pakken. Vandaar dat de klus bij ons terecht is gekomen. We gingen om tafel om het plan te bespreken. Het was al snel duidelijk dat het een speeltuin moest worden met een natuurlijke uitstraling, waarbij speeltoestellen gemaakt van duurzaam materiaal geplaatst zouden worden. Vandaar dat de gehele speeltuin gemaakt is van toestellen van Robinia hout.

Uiteindelijk zijn de volgende speeltoestellen geplaatst: Speelcombinatie Bianca, Speelparcours Nature Trail, een combinatieschommel, een toestel uit de Action Play playline, stammentrap en een voetbaldoel. Zoals je ziet is het een speeltuin geworden voor alle leeftijdscategorieën.

Fijne samenwerking

Doordat er bij dit project zoveel verschillende instanties betrokken zijn geweest, heeft het project lang geduurd. De speeltoestellen zijn uiteindelijk in twee delen geleverd. Dit omdat de financiering nog niet direct rond was. Gelukkig was de speeltuin het wachten waard, volgens de gemeente en de buurtbewoners: ‘’De samenwerking met Replay was super! Van het ontwerp tot aan de realisatie is er met ons meegedacht. Zo hebben ze de tekeningen aangepast als dat nodig was en na het plaatsen ervoor gezorgd dat de toestellen zo snel mogelijk gekeurd werden, zodat er direct gespeeld kon worden. Er gaat geen dag voorbij dat er geen kinderen te zien zijn in onze mooie speeltuin!”

 


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland