Maasbree

Tommelvaeren Maasbree

“Buurt zamelt geld in voor een nieuwe speelplek”, en wat voor een speelplek is het geworden! Een plek voor jong en oud met diverse speeltoestellen, op het “droge” maar ook door de wadi. 


“In speeltuin Tommelvaeren was er een speeltoestel aan vervanging toe. Na een oproep van de gemeente Peel en Maas om mee te denken hebben zich enkele buurtbewoners gemeld, waarna we een werkgroep hebben opgericht. We, de werkgroep én de buurtbewoners, waren het snel eens: alleen het ene speeltoestel vervangen zou zonde zijn van de mooie (speel)plek. Het uitgangspunt: duurzame houten toestellen voor jong en oud, gebruik makend van de uitdagende natuurlijke elementen zoals de wadi. Naast het budget van de gemeente hebben we met de hulp van vele sponsoren en de mensen en kinderen uit Maasbree, middels een crowdfundingsactie, genoeg geld kunnen ophalen om dit te realiseren”, vertelt de werkgroep.

“We wilden de nieuwe speelplek graag realiseren met een lokale ondernemer, hierdoor zijn we bij Replay Speeltoestellen uitgekomen. We hebben onze wensen geuit en zijn samen naar de mogelijkheden gaan kijken, waarbij we uiteindelijk een hele gave inrichting hebben kunnen realiseren. Voor elke leeftijdscategorie is er wel een speeltoestel te vinden op de speelplek. Soms staat er water in de wadi en dat maakt het parcours alleen maar uitdagender, erg leuk voor de waaghalzen uit de buurt. Er gaat geen dag voorbij dat er geen kinderen te zien zijn in onze mooie speeltuin!”

“De samenwerking met Replay was super. Van het ontwerp tot aan de realisatie is er met ons meegedacht, zo hebben ze de tekeningen aangepast als dat nodig was en na het plaatsen er voor gezorgd dat de toestellen zo snel mogelijk gekeurd werden zodat er gespeeld kon worden. We hebben zelfs de speeltuin in 2 delen kunnen realiseren, omdat we de financiering nog niet volledig bij elkaar hadden. Een echte aanrader!”


De speeltuin is samengesteld met de volgende toestellen: Speelcombinatie BiancaSpeelparcours Nature TrailCombinatieschommel 1 + 2 Action Play 9Stammentrap en Voetbaldoel halfrond.


Ga terug