0

Project: Gemeente Delft

  • Delft
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
De gemeente Delft is twee nieuwe speelplekken rijker! Nou ja, niet geheel nieuwe speelplekken, de twee speelplekken bestonden al. Deze waren echter nodig aan vernieuwing toe! Om die reden dat de gemeente bij ons aan de bel trok. Het vernieuwen van bestaande speeltuintjes doen wij namelijk heel graag!

Wensen van omwonenden

Aangezien wij bij de gemeente Delft een raamcontract hebben kwamen zij automatisch met dit project naar ons toe. Ze gaven hun wensen voor beide speelplekken aan ons door. Deze wensen kwamen deels vanuit de gemeente zelf, maar ook van de directe omwonenden. Met deze groep mensen is de gemeente namelijk is gesprek gegaan, om te zien wat de buurt graag in de plaatst wilde zien van de huidige speeltoestellen.

Er kwam duidelijk naar voren dat de omwonenden van beide speeltuintje graag speeltoestellen terug wilde zien met een soortgelijke speelwaarde als de huidige speeltoestellen. Bij het ene speeltuintje ging de voorkeur uit naar metalen speeltoestellen, terwijl bij het andere speeltuintje juist een meer natuurlijke uitstraling werd geprefereerd. Wel was het in beide gevallen de wens dat de speelplekken de buurt zouden opfleuren.

Een fijn wensenpakket waarmee wij aan de slag konden!

Optimaal benutten van beschikbare ruimte

Voor beide speelplekken hebben wij een ontwerp gemaakt en dit ontwerp is voorgelegd aan de gemeente en omwonenden. Volgens het ‘meeste stemmen gelden’ principe is er uiteindelijk een definitief plan uitgekomen dat wij mochten gaan uitvoeren.

Om de beschikbare ruimten zo goed mogelijk te benutten en een zo groot mogelijke doelgroep aan te spreken zijn in beide speeltuintjes speelcombinaties geplaatst. In het natuurlijke speeltuintjes is het een speelcombinatie van Robinia geworden, in het andere speeltuintje een van gecoat staal. Beide plekken zijn afgemaakt met een ondergrond van kunstgras, waarin signgrass figureren zitten verwerkt. Het materiaal is in felle kleuren beschikbaar, waardoor dit een buitenruimte flink opfleurt. Ook voegt het een extra speelfunctie toe, zonder dat je hiervoor ruimte moet inleveren.

Intensief speelplezier

De twee nieuwe speelplekken in Delft zien er vrolijk uit en zijn door hun kleurrijke uitstraling extra aantrekkelijk voor kinderen. Er kan dus wel gezegd worden dat er intensief op de speeltoestellen wordt gespeeld!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland