0

Project: Gemeente Meierijstad

  • Erp
  • Ontwerp
  • Montage
In de gemeente Meierijstad ligt het plaatsje Erp en in dat plaatsje ligt de Irenestraat. Sinds begin 2022 is deze straat een speeltuintje rijker. Soms duurt een project voor een compleet nieuw speeltuintje heel lang, maar soms kan het ook vrij snel gaan. Dat was het geval bij deze speelplek in Erp.

Recreatiepotje

Elke gemeente heeft jaarlijks een potje dat ze besteden aan recreatie. Zo ook gemeente Meierijstad. Tegen het eind van 2021 zat er nog wat geld in het potje, dus besloot de gemeente een nieuw speeltuintje te plaatsen in Erp. Aangezien Replay Speeltoestellen voor deze gemeente een vaste leverancier is, wilde zij graag dat wij het project voor ze zouden uitvoeren. Natuurlijk wilde wij ze daar graag bij helpen!

De gemeente had al een plaats in Erp in gedachte en doordat het potje leeg moest hadden zij ook een vast budget. Wij kregen dit budget door, en de oppervlakte van de buitenruimte, en mochten aan de hand van die informatie een paar voorstellen doen. Gemeente Meierijstad heeft uit deze voorstellen een favoriet gekozen, en dat project hebben wij uiteindelijk voor ze gerealiseerd.

Voor jong en oud

Het was belangrijk dat het een speelplek zou worden voor jong en oud. Er moest dus een grote doelgroep aangesproken worden. Uiteindelijk is de showsteler van het speeltuintje Speelcombinatie Dorian geworden. Dit toestel zorgt voor een leuke uitdaging bij oudere kinderen, maar ook voor jonge kinderen is het een toegankelijk speeltoestel. Naast de speelcombinatie is Veertoestel Windsurf en Speelpaneel vier op een rij aan de speeltuin toegevoegd. Dit laatste speeltoestel valt onder onze inclusief spelen toestellen. Op die manier spreek je dus ook mindervalide kinderen aan.

Alle speeltoestellen zijn gemaakt van gecoat metaal. Ze zijn zo uitgekozen dat ze qua kleur mooi bij elkaar passen. Een bewuste keuze dus!

Projectduur

Doordat de gemeente een duidelijk plan en budget had, heeft dit project maar een paar maanden in beslag genomen. Eind 2021 kwam de vraag bij ons binnen en begin 2022 stonden de speeltoestellen op hun plek in de Irenestraat in Erp. De omwonende konden er dus snel gebruik van maken.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland