0

Project: Gemeente Lansingerland

  • Bergschenhoek
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
Gemeente Lansingerland is een gemeente waar wij al langer zaken mee doen. Wij zijn een van de partijen waar zij vaker bij terugkomen als zij een nieuwe speelplek willen inrichten. Dit was ook het geval toen zij in het speeltuintje Vleugelvaren, in de wijk Bergschenhoek, twee oude speeltoestellen wilde laten vervangen door twee nieuwe. Ze legde de vraag bij ons neer, en wij zij ermee aan de slag gegaan.

Wensen vanuit de buurt

De gemeente heeft de buurt betrokken bij het maken van een beslissing over de inrichting van de speelplek. Aan de omwonenden werd gevraagd welke wens zij hadden betreffende het plaatsen van nieuwe speeltoestellen. Daaruit kwam vooral naar voren dat de toestellen goed in de buurt zouden moeten passen en een aanvulling moesten zijn op de speeltoestellen die al aanwezig zijn in het speeltuintje. Ook vond de buurt het belangrijk dat er een brede doelgroep aangesproken zou worden. Speeltoestellen die voor kinderen van vele leeftijdscategorieën interessant zijn. 

Uitdaging en diversiteit

Aan de hand van de wensen van de omwonenden leverde de gemeente een uitgewerkt plan bij ons aan. Dit heeft ons een hoop tijd gescheeld, die wij normaal steken in het maken van een geschikt ontwerp. Uiteindelijk is de keuze voor de speeltoestellen gevallen op Speelcombinatie Dorian en Parcourstoestel Kasper. Twee toestellen die een leuke uitdaging en diversiteit met zich meebrengen. Doordat deze nieuwe toestellen nu een geheel vormen met de al aanwezige schommel en wip, is het een speeltuintje geworden dat vele doelgroepen aanspreekt.

Snel en succesvol

Beide speeltoestellen zijn gemaakt van gecoat metaal en als ondergrond, die voor dit project ook helemaal opnieuw is aangelegd, is er voor kunstgras gekozen. Er is voor deze materialen gekozen omdat het mogelijk is om met leuke kleurtjes te werken, wat goed in de omgeving past, en omdat het niet zoveel onderhoud nodig heeft en de aantrekkelijkheid van de speelplek verhoogd.

Daarnaast heeft gecoat metaal het voordeel dat speeltoestellen gemaakt van dit materiaal een niet zo lange levertijd hebben. Om deze reden, in combinatie met het feit dat wijzelf geen compleet ontwerp hebben hoeven te maken, heeft het project in Lansingerland maar zo’n 2 tot 3 maanden geduurd. Een snelle klus, met een mooi resultaat.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland