0

Project: Gemeente Vught

  • Biezenwei
  • Ontwerp
  • Montage
Een al bestaande speeltuin in de gemeente Vught was aan een upgrade toe. De wens was er om een nieuw speeltoestel toe te voegen. Aangezien er al verschillende speeltoestellen aanwezig waren in de speeltuin, stond het oppervlakte waarop het nieuwe toestel geplaatst kon worden vast. Het was aan ons bij Replay Speeltoestellen om een mooie invulling te geven aan deze vrijgekomen plek.

Optimaal gebruik van de ruimte

De gemeente had het liefst dat er zoveel mogelijk speelelementen geplaatst zouden worden, ook al was de ruimte beperkt. Met meerdere speelelementen spreek je vaak een bredere doelgroep aan en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen voor een speeltuin in een woonwijk. Maar wanneer er maar een kleine ruimte beschikbaar is, is dit wel vrij uitdagend. Gelukkig hadden wij daar direct een idee voor: er moest een speelcombinatie komen!

Een speelcombinatie is één speeltoestel bestaande uit verschillende speelelementen die aan elkaar verbonden zijn. Op die manier heb je dus maar één toestel nodig, terwijl je wel verschillende speelaanleidingen hebt. Hiervoor is het niet nodig om meerdere toestellen te plaatsen. Zo maak je dus optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Een ideale oplossing voor de speeltuin in Vught.

Uren speelplezier

In ons assortiment zijn veel verschillende speelcombinaties te vinden. De gemeente heeft uiteindelijk voor Speelcombinatie Marit gekozen. Dit speeltoestel is gemaakt van gecoat metaal en is in verschillende vrolijke kleurtjes beschikbaar. Kinderen kunnen op het toestel klimmen via een klimwand of klimboog, daarna kunnen ze via een touwbrug of kruiptunnel van speelhuisje naar speelhuisje gaan en vervolgens kunnen ze via glijbanen of een brandweerstang weer naar beneden glijden. En dat allemaal in één toestel! Hierdoor spreekt het speeltoestel een grote doelgroep aan en kunnen kinderen zich er uren op vermaken.

Succesvol

De nieuwe speelcombinatie is mooi geplaatst op een centrale plek in de speeltuin. Het is een echte blikvanger geworden. De vrolijke kleurtjes zijn zeer uitnodigend waardoor kinderen de speeltuin graag bezoeken! Er kan dus zeker gezegd worden dat de speeltuin een succesvolle upgrade heeft gekregen!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland