0

Project: Speeltuin de Mergelhoof

  • Maastricht
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage
Een verscholen speeltuintje midden in de natuur; dat vraagt om een natuurlijk uitziend, uitdagend speeltoestel. Dat is dan ook precies wat Speeltuin de Mergelhoof in Maastricht heeft gekregen. Dit mooie project, dat wij bij Replay Speeltoestellen hebben mogen uitvoeren, is een goed voorbeeld van welke invloed de omgeving op de keuze voor een speeltoestel kan hebben.

Midden in de natuur

In Maastricht ligt aan de rand van de Sint Pietersberg, verscholen tussen mergelwanden in, een speeltuintje met de naam Mergelhoof. De naam van deze speeltuin is niet geheel verrassend, aangezien de plek zich bevindt bij de voormalige mergelgroeve. Een plek midden in de natuur.

Er waren al een aantal toestellen aanwezig in de speeltuin, maar het bestuur van de speeltuin wilde er graag een nieuw, extra speeltoestel bijvoegen. Met die vraag klopte ze bij ons aan de deur.

Aan alle wensen voldoen

Omdat de plek midden in een natuurlijke omgeving ligt was het van belang dat er een toestel zou komen dat ook een mooi natuurlijk karakter zou hebben. Daarnaast wilde ze dat het toestel als echte aanvulling van de speeltuin zou voelen en verschillende leeftijdsgroepen zou aanspreken.

Met al die wensen op zak zijn we samen met het bestuur uiteindelijk bij het toestel Superklim uit onze Wood Playline uitgekomen. De Superklim is een speelcombinatie bestaande uit drie klimtorens die onderling aan elkaar verbonden zijn. In het toestel vind je speelelementen zoals een klimwand, een glijbaan en een klimnet. Doordat het zoveel elementen heeft biedt het toestel uitdaging voor kinderen van verschillende leeftijdsniveaus. Ook is er rekening gehouden met de wens om een natuurlijk uitziend speeltoestel te plaatsen. De gehele speelcombinatie is daarom gemaakt van Robinia hout. Dit is het natuurlijkste materiaal uit ons assortiment.

Een echte eyecatcher

Het speeltoestel komt helemaal tot zijn recht in Speeltuin Mergelhoof. Het is een echte eyecatcher en publiekstrekker, zo midden op de open plek tussen de mergelwanden. Kinderen kunnen er heerlijk avontuurlijk spelen op het uitdagende speeltoestel en ouders kunnen er fijn zitten en genieten van de natuurlijke omgeving. Op zo een resultaat kunnen wij alleen maar trots zijn!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland