0

Project: Kasteelpark Born

  • Born
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In het Limburgse Born ligt een dierenpark met de naam Kasteelpark Born. De reden dat het Kasteelpark heet, komt omdat het dierenpark zich in de tuinen van voormalig Kasteel Born bevindt. Een prachtige, rustgevende omgeving midden in de natuur. Op deze mooi locatie hebben wij bij Replay Speeltoestellen een speeltuin mogen realiseren. Een project waar wij trots op zijn!

Winnend ontwerp

In 2016 besloot het team van Kasteelpark Born dat het tijd werd om het huidige speeltoestel in de speeltuin te vervangen door een nieuw speeltoestel. De wens was om een soortgelijk toestel te plaatsen, met een natuurlijke uitstraling en waarbij de twee huidige glijbanen bij hergebruikt konden worden. Het park benaderde drie verschillende leveranciers en uiteindelijk is de keuze op ons ontwerp gevallen. We waren super blij dat wij dit project mochten uitvoeren!

Dat de keuze op ons gevallen is had niet alleen met ons ontwerp te maken. De opdrachtgever vond het belangrijk dat het project zou worden uitgevoerd door een lokale leverancier. Ook gaven zij aan goed contact en goed advies heel belangrijk te vinden. Dit vonden zij bij ons terug en dus zijn wij voor hen aan de slag gegaan.

Duurzame inrichting

Doordat het park een specifieke wens had, hadden wij aan één ontwerp genoeg. Uiteindelijk is er een maatwerktoestel uitgekomen. Dit toestel hebben we de naam Speelcombinatie Apenboom gegeven. In het toestel zijn dus de twee glijbanen van het oude toestel verwerkt en verder is het geheel van Robinia hout gemaakt.  Dit geeft een natuurlijke uitstraling, precies waarnaar de opdrachtgever op zoek was. Naast de speelcombinatie is er ook nog een klimpiramide geplaatst. Deze heeft een metalen constructie, maar bestaat voor de rest uit touwen.

Met dank aan sponsoren

Het park liep al een tijdje met het idee rond om het speeltoestel te vervangen, maar was afhankelijk van sponsoren. Toen ze het budget bij elkaar hadden zijn wij direct aan van start gegaan met het project. Gelukkig waren de levertijden in 2016 nog niet zo lang, dus hebben wij het project van aanvraag tot oplevering binnen een half jaar kunnen afronden. Nu kunnen de kinderen, naast het kijken naar de dieren, ook van de speeltuin genieten in dit leuke dierenpark!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland