0

Project: Familiepark Plaswijckpark

  • Rotterdam
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
Wellicht heb je er wel ooit van gehoord: Plaswijckpark. Plaswijckpark is een recreatiepark gelegen in de omgeving van Rotterdam. Je kunt er binnen- en buitenspelen, fijn wandelen en dieren bekijken. Voor dit mooie park hebben wij laatst een project af mogen ronden. Maatwerktoestel ‘Klauterop’ is hier geplaatst.

Verzorging van A tot Z

We zijn erg blij dat wij dit project hebben mogen uitvoeren. Samen met meerdere partijen hebben wij een ontwerp voor het toestel mogen inleveren, binnen bepaalde kaders en met de wens dat het toestel bij de omgeving zou passen en iets weg zou hebben van een boomhut. Uiteindelijk is ons ontwerp als winnaar uit de bus gekomen.

Na wat feedback-rondes op onze eerste schets is uiteindelijk de definitieve schets goedgekeurd, omgezet in een productietekening en is het speeltoestel door ons geproduceerd. En geplaatst! We hebben dus het hele proces dus van A tot Z kunnen verzorgen. Benieuwd naar het montageproces? Bekijk dan hier onze aftermovie.

Toegankelijk voor iedereen

Dat het speeltoestel goed in de omgeving zou passen was niet de enige wens van Plaswijckpark. Het was vooral heel belangrijk dat het speeltoestel toegankelijk zou zijn voor ieder kind tussen de 0 en 12 jaar. Dus ook voor mindervalide kinderen! Er is daarom een inclusief spelen pad aan het speeltoestel gekoppeld, met verschillende speelpanelen en een voelwand. Dit pad is rolstoelvriendelijk, dus iedereen kan er gebruik van maken!

Ook de keuze voor het materiaal is bewust gemaakt. Het speeltoestel dat eerst op deze plek stond was van hout gemaakt, dus wilde de opdrachtgever graag ook een houten toestel in de plaats, omdat dit een natuurlijke uitstraling geeft. Vandaar dat wij het van Robinia hout hebben gemaakt. Om het qua uitstraling helemaal te laten passen bij de rest van het park, zijn verschillende onderdelen van het speeltoestel in de huisstijlkleuren van het park geverfd. Al het decoratiewerk is met de hand gedaan.

Naast het grote toestel Klauterop zijn er ook nog wat kleine speelelementen om het toestel heen geplaatst. Ook deze elementen zijn allemaal van Robinia hout gemaakt.

Het wachten waard

Het gehele project heeft ongeveer een half jaar in beslag genomen. Van schets tot oplevering. Maar zo een mooi project is het wachten altijd waard. Fred Nijveld, directeur van Stichting Plaswijckpark, zegt dan ook: ‘’Het hele team van Plaswijckpark is erg enthousiast en tevreden over het eindresultaat!’’ Dat horen wij bij Replay Speeltoestellen natuurlijk graag!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland