0

Project: Slot Loevestein

  • Poederoijen
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In het Gelderse Poederoijen ligt kasteel Slot Loevestein. Het kasteel dient als museum, maar je kunt er ook overnachten en feesten en partijen organiseren. Dit alles in een mooie, groene omgeving. In de tuinen van het kasteel hebben wij samen met groenvoorziener idverde een mooie speelplek mogen realiseren. Een speelplek met een historisch thema.

Een duidelijke wens

Slot Loevestein is een bestaande klant van idverde en daarom heeft de groenvoorziener de opdracht voor dit project binnengekregen. Voor het inrichten van de speeltuin, die het kasteel op het wensenlijstje had staan, heeft ideverde ons ingeschakeld. Wij waren namelijk ook al een bekende bij deze groenvoorziener, dus zodoende.

Het kasteel had één duidelijke wens wat betreft de inrichting van de speeltuin. Het was van belang dat de geschiedenis van het kasteel terug zou komen in de speeltoestellen en dat de speelplek een verlengstuk zou zijn van de bezienswaardigheden die het slot te bieden heeft. Een super leuk project waarbij wij los konden gaan met onze creativiteit.

Weerspiegeling van de geschiedenis

Het kasteel heeft een militair verleden en staat bekend om het verhaal over de ontsnapping van Hugo de Groot. Met deze historie in ons achterhoofd zijn we aan de slag gegaan. Tijdens het ontwerpen van de speelplek hebben wij veel samengewerkt met de architect van ideverde. Zij hadden al een plan hoe het qua uitstraling eruit moest komen te zien, dus met die informatie konden wij speeltoestellen gaan uitkiezen en ontwikkelen.

Om het militaire verleden terug te laten komen hebben wij een uitdagend maatwerk klimparcours gecreëerd met verschillende onderdelen en toestellen. Het dient als een soort verdedigingslinie die bestormd moet worden om het kasteel te kunnen bereiken. Doordat het parcours best wat uitdaging met zich meebrengt spreekt het direct een grote doelgroep aan. Kinderen van jong en oud kunnen er van genieten en hun fantasie de vrije loop laten. In het midden van de speeltuin is een grote boekenkist geplaatst. Deze staat voor de ontsnapping van Hugo de Groot. Zo wordt de geschiedenis van het kasteel mooi weerspiegelt in de speeltoestellen.

Mooi resultaat

Omdat Slot Loevestein in zo een mooie groene omgeving ligt, was het voor zowel het kasteel als de groenvoorziener belangrijk dat de speeltoestellen goed op zouden gaan in de omgeving. Vandaar dat alle speeltoestellen van Robinia hout zijn gemaakt. Het uiteindelijk resultaat zorgt ervoor dat het een historische, natuurlijke speeltuin is geworden met een educatief thema.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland