0

Project: OBS de Graswinkel

  • Weert
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
De speelplaats bij een basisschool in Weert is flink onder handen genomen. Het schoolplein van OBS de Graswinkel is namelijk helemaal vernieuwd. En vergroend! Een klus die wij samen met groenvoorziener Herman Vaessen hebben mogen uitvoeren. Een samenwerking die altijd goed werkt. Het was een groot project met een mooi eindresultaat.

Prettige samenwerking

OBS de Graswinkel was met de vraag om hun schoolplein te vernieuwen naar groenvoorziener Herman Vaessen gestapt. Een belangrijke wens van de school was namelijk om het schoolplein een stuk groener te maken, en dat is waar Herman Vaessen in gespecialiseerd is. Aangezien zij minder kennis hebben van de veiligheidsvoorschriften en dergelijken, wanneer het aankomt op speeltoestellen, hebben zij ons voor die klus aan de jas getrokken. We hebben namelijk al vaker projecten met een mooi eindresultaat samen met Herman Vaessen afgerond. Dus ook aan dit project hielpen we ze graag een handje mee.

Vergroening op alle fronten

De wens was om een boomhut als speeltoestel te plaatsen, waarbij de aanwezige bomen op het schoolplein verwerkt zouden worden in het toestel, zodat deze konden blijven staan. We hebben daarom een maatwerk speeltoestel ontworpen dat precies op de beschikbare plek past. Dit ontwerp hebben we met Herman Vaessen besproken en zij hebben het vervolgens voorgelegd aan de school. Na akkoord is de uitvoering begonnen.

Naast de boomhut zijn er door de groenvoorziener ook nog wat andere speelelementen geplaatst, zoals een waterpomp, wilgentenen, een parcourstoestel en een kleine zandbak. Alle speeltoestellen zijn van Robinia gemaakt. Deze houtsoort helpt mee bij het vergroenen van de speelplek.

Qua ondergronden is er voor valzand en houtsnippers gekozen. Ook materiaalsoorten die voor een natuurlijk uitstraling zorgen en meehelpen aan de vergroening van het plein.

Populair schoolplein

Het project heeft in zijn totaliteit ongeveer 6 tot 9 maanden in beslag genomen. Een vrij grote klus kun je dus wel zeggen. Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Het nieuwe schoolplein wordt heel intensief bespeeld door de basisschoolkinderen. Het is er altijd lekker druk. Dat was het wachten dus meer dan waard!


Herman Vaessen: "Met dank aan Replay Speeltoestellen voor de fijne samenwerking en de mooie foto's die ze van het project hebben gemaakt!"


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland