0

Project: Heldringschool

  • Rotterdam
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In Rotterdam ligt de SBO Helderingschool. De school wilde graag op het mooie schoolterrein, dat uit drie pleinen bestaat, nieuwe speeltoestellen laten plaatsen. Wij bij Replay Speeltoestellen waren de partij die deze speeltoestellen mochten verzorgen voor de school. We hebben dit project echter niet alleen verzorgd, maar hebben samengewerkt met Hoveniersbedrijf Kees de Bruin.

Schoolcomité

De school had een comité samengesteld van een aantal leraren en leerlingen die inspraak mochten hebben in de inrichting van het schoolplein. Zij verzamelden samen de wensen en de ideeën die er voor het schoolplein waren en schreven vervolgens drie partijen aan die een ontwerp mochten maken. Het ontwerp van Replay Speeltoestellen viel het meest in de smaak, dus mochten wij de opdracht uitvoeren.

De ‘’groenjuf’’ van de school had ook nog allerlei ideeën betreffende de inrichting van de speelplek, dus samen met haar hebben we het uiteindelijk ontwerp uitgetekend. En daarna natuurlijk ook uitgevoerd!

Top samenwerking

Omdat er ook veel groen centraal stond in het uiteindelijke plan, hebben wij hoveniersbedrijf Kees de Bruin ingeschakeld om dat deel van het schoolplein te verzorgen. Daarnaast ligt de school op een vrij ‘’lastige’’ plek. Deze bevindt zich middenin een woonwijk en is omringd door huizen. We konden dus niet zomaar met een vrachtwagen de speeltoestellen op zijn plek krijgen. Hier was een hijskraan voor nodig. Aangezien wij niet bekend waren met verhuurbedrijven in de buurt, heeft Kees de Bruin dit voor ons geregeld. Een top samenwerking kun je dus wel zeggen!

Speelplezier voor iedereen

Op elk van de drie pleinen zijn verschillende speeltoestellen geplaatst. Zo is er een plein met een pannakooi en speelcombinatie, een tweede plein heeft een heel parcourstoestel en op het derde plein bevindt zich een zandspeeltoestel. Zo is er voor zowel de kinderen van de onderbouw als de bovenbouw veel speelplezier en variatie!

Alle speeltoestellen zijn van Robinia hout gemaakt. Dit vond de school een mooie materiaalsoort die perfect aansloot op het groenplan.

Enthousiaste leerlingen

Terwijl wij de speeltoestellen op het schoolplein aan het plaatsen waren konden de kinderen al niet wachten om erop te kunnen spelen. Ze waren heel enthousiast! Gelukkig heeft het project in totaal maar 4 tot 5 maanden geduurd. De kinderen hoefden dus niet heel lang te wachten en konden snel spelen op hun nieuwe speelplein.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland