0

Project: OBS de Kajuit

  • Uithoorn
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In het Noord-Hollandse Uithoorn ligt OBS de Kajuit. Het schoolplein van de basisschool was nodig aan een upgrade toe! Er was namelijk voorheen namelijk niet meer aanwezig dan een aantal stenen waarop de kinderen konden klimmen en klauteren. Dat mocht wel iets uitgebreider, vond de school. Wij bij Replay Speeltoestellen hebben mogen helpen om deze wens in vervulling te laten komen.

Samenwerking

De school schakelde aannemersbedrijf Van Amerongen Infra in om het project te realiseren. Zij hebben dan ook al het straatwerk verricht dat moest gebeuren bij de school. Voor het plaatsen van de speeltoestellen hadden zij echter een partner nodig. Een tijd terug hebben wijzelf contact met de aannemer gezocht om aan te geven dat wij ons graag beschikbaar stellen mochten ze ooit hulp nodig hebben. Nu was die tijd daar. Van Amerongen Infra benaderde ons om te vragen of wij de speeltoestellen voor het schoolplein wilde verzorgen. En natuurlijk zeiden wij volmondig ja tegen die samenwerking!

Natuurlijke uitstraling

De school had de wensen voor de inrichting van het schoolplein doorgegeven aan het aannemersbedrijf, die zij vervolgens met ons bespraken. Aan de hand van de wensen hebben wij een ontwerp gemaakt en dit heeft de aannemer vervolgens weer door gecommuniceerd aan de school. Zo is er uiteindelijk een akkoord gekomen en konden we aan de slag.

Het belangrijkste was de dat gehele speelplek een natuurlijke uitstraling zou hebben. Ze wilde graag de aanwezige bomen op het schoolplein laten staan, dus de speeltoestellen moesten daarop afgesteld worden. Zo hebben we een speelparcours van Robinia geplaatst om de bomen heen. Zij maken nu dus onderdeel uit van het parcours. Als ondergrond is er voor kunstgras gekozen dat in een natuurlijke vorm is aangebracht. Je hebt zo echt het idee dat je in het bos aan het spelen bent.

Naast het speelparcours zijn er ook voetbaldoeltjes geplaatst, basketbalpalen en een eettafel. Ook allemaal gemaakt van Robinia. Zo kunnen de kinderen tijdens de pauze naast het spelen nu ook sporten en uitrusten aan de tafel. Een grote variatie aan speelplezier kun je wel zeggen!

Mooi resultaat

In zijn totaliteit heeft het project maximaal een half jaar geduurd. Van ontwerp tot oplevering. Die maanden werken hebben dan ook voor een geslaagd resultaat gezorgd. We kregen namelijk te horen dat de kinderen allemaal heel enthousiast zijn over de speelplek en dat iedereen het er vooral ook heel mooi uit vindt zien!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland