0

Project: OBS de Komeet

  • Krommenie
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage
In het plaatsje Krommenie ligt OBS de Komeet. De school had de wens om het schoolplein eens onder handen te nemen. Ze wilde het graag aantrekkelijker maken met meerdere speelaanleidingen. Na een kleine zoektocht naar mogelijke leveranciers voor deze klus zijn ze uiteindelijk bij ons terecht gekomen. Natuurlijk voeren wij een project als deze graag voor ze uit!

Voor en door kinderen

Het belangrijkste aan een schoolplein is dat de kinderen die er gaan spelen er tevreden mee zijn. Dat vond OBS de Komeet ook zeker zo. Toen het plan er kwam om het speelplein te vernieuwen heeft de school dan ook aan de kinderen gevraagd welke wensen zij hadden. Zij kregen alle ruimte om hun ideeën aan te brengen. Deze ideeën, samen met de ideeën van de directie, heeft de school gebundeld in één plan. Toen de Komeet bij ons aan kwam kloppen lieten ze dit plan aan ons zien en konden wij aan de slag met de zoektocht naar het geschikte speeltoestel.

Aan alle wensen voldoen

In het plan kwam onder andere naar voren dat de school het schoolplein graag wilde vergroenen. Het werd voor ons al snel duidelijk dat het een speeltoestel gemaakt van Robinia hout zou worden. Deze houtsoort heeft een erg natuurlijk look, wat ervoor zorgt dat het schoolplein een ‘groener’ karakter krijgt.

Daarnaast was het natuurlijk belangrijk dat het speeltoestel kinderen van verschillende leeftijden aan zou trekken. Op een basisschool heb je namelijk met verschillende leeftijdsgroepen te maken. Een speeltoestel met verschillende speelaanleidingen en uitdagingsniveaus was daarom ideaal. Dit is iets waar speelparcoursen om bekend staan en zo zijn we bij Speelparcours Shoni uitgekomen. Een parcourstoestel met verschillende elementen waar kinderen zich uren op kunnen vermaken én dat aan alle wensen van de klant voldoet!

Verrassing

Het gehele project, van begin tot einde, heeft ongeveer 3 maanden geduurd. In augustus 2022 hebben we het toestel uiteindelijk op kunnen leveren aan OBS de Komeet. Dit was ook het streven van de school, omdat ze de kinderen na de zomervakantie graag wilde verrassen met dit mooie speeltoestel! De adjunct-directeur van de school, Eveline de Vries, is erg blij met het resultaat. ‘’Het speeltoestel is heel mooi geworden en is gelijk uitdagend voor de kleuters’’, aldus Eveline.

Weer een mooi project dat we graag aan ons lijstje toevoegen!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland