0

Project: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

  • Weideveld
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In gemeente Bodegraven-Reeuwijk vind je de nieuwbouwwijk Weideveld. De wijk ligt in een groene en waterrijke omgeving. Om de wijk helemaal af te maken mag een aantrekkelijke speeltuin voor de kids niet ontbreken. Daarvoor schakelde de gemeente ons in. Met veel plezier hebben wij dit langdurige, maar toffe project mogen verzorgen!

Groot project

Bij een nieuwbouwplan heb je altijd met verschillende instanties en projectfasen te maken. Het plaatsen van speeltoestellen in een speeltuin is maar één onderdeel van het grote geheel. Het is van belang dat alle onderdelen passen binnen het totaalontwerp. De speeltoestellen dus ook! Het realiseren en creëren van de speeltuin ging dan ook gewoon mee in het proces van de bouw van de rest van de wijk. Stap voor stap.

Om die reden hebben we ook niet alle speeltoestellen in één keer kunnen plaatsen. Een groot deel van de speeltoestellen is in 2018 geplaatst, de rest is opgeleverd in 2022. We waren namelijk afhankelijk van de andere werkzaamheden en hebben daarom de toestellen in twee etappes geplaatst. Je kunt dus wel zeggen dat het een groot project is geweest.

Veelzijdig spelen voor iedereen

Ondanks dat de speeltoestellen niet allemaal op hetzelfde moment zijn geplaatst is de speelplek evengoed een mooi geheel geworden. Alle speeltoestellen sluiten perfect op elkaar aan qua uiterlijk en speelfuncties. Qua uiterlijk omdat ze allemaal van Robinia zijn gemaakt. Dit zorgt voor een natuurlijk uitziende look. Ook de ondergronden helpen daaraan mee. Deze bestaan ofwel uit gras, of uit houtsnippers. Allebei natuurlijke materialen dus!

De speelfuncties lopen ook erg uiteen, zodat de gehele speeltuin kinderen van alle leeftijdscategorieën aanspreekt. In 2018 zijn de volgende speeltoestellen geplaatst: Speelcombinatie Plataan, Draaicarrousel Robinia, Knikkertegel, Speelcombinatie Bianca, Duikelrek 3-delig, Hinkelpad beton rood zwart, Kabelbaan enkel 30 meter, Speelparcours Shoshoni, Getrapte klimstammen, Action play 9, Klimtoestel Piratenmast en Vogelnestschommel.

In 2022 zijn daar deze speeltoestellen nog bijgekomen: Glijbaantoren Iep, Tafeltennistafel blauw, seniorbanken.

Jaren speelplezier

De nieuwe bewoners van de wijk Weideveld hebben misschien lang moeten wachten op bepaalde speeltoestellen, maar dat is het zeker waard geweest. Ze hebben nu een prachtige speel- en ontmoetingsplek waar ze nog heel veel jaren van kunnen genieten.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland