0

Project: Gemeente Montfoort

  • Laan van Rapijnen
  • Productie
  • Montage
In de gemeente Montfoort ligt het dorp Linschoten. Aan de Laan van Rapijnen in Linschoten ligt een basisschool die grenst aan een openbaar speeltuintje. De gemeente vond dat dit speeltuintje wel eens aangevuld mocht worden met een nieuw speeltoestel. Een klus die ze bij ons neer hebben gelegd.

Specifieke wens

De gemeente had vrij goed voor ogen wat voor soort speeltoestel ze graag wilde laten plaatsen in de speeltuin aan de Laan van Rapijnen. Het ontbrak hun nog aan een leuk speelhuisje. Iets wat erg geschikt is voor de doelgroep basisschoolkinderen. Ondanks dat het speeltoestel in de speeltuin geplaatst zou worden en niet op het schoolplein, is dit evengoed de plek waar de kinderen in de pauze spelen. Het was dus van groot belang dat zij zich aangetrokken zouden voelen tot het nieuwe toestel.

Doordat er zo een duidelijke wens was, was het voor de gemeente ook heel gemakkelijk om zelf op onderzoek te gaan naar de beste leverancier voor deze klus. Bij een aantal leveranciers hebben ze speelhuisjes bekeken en uiteindelijk hebben ze bij ons aan de bel getrokken. Wij vonden het erg leuk om dit project voor hen te realiseren.

Aansluiting op de doelgroep

Het speelhuisje dat uiteindelijk als winnaar uit de bus is gekomen is Speelhuisje Bloesem. Dit huisje staat op palen, waardoor het als het ware twee verdiepingen heeft. Met een trapje kunnen kinderen bovenin heerlijk spelen en door de ramen naar buiten kijken. Beneden kunnen ze onder het huisje schuilen en plaatsnemen op een bankje. Super gezellig en perfect in speelfuncties en uitdaging voor deze doelgroep.

Het speeltoestel is gemaakt van Robinia hout. Dit brengt een mooi robuuste en natuurlijke uitstraling met zich mee. Speeltoestellen van Robinia zijn altijd een mooie aanvulling op de omgeving en dat is in Linschoten ook zeker het geval.

Helemaal compleet

Doordat de gemeente een duidelijke wens had qua speeltoestel, is dit een project van korte duur geweest. En dat is maar goed ook, want nu kunnen de kinderen van de basisschool aan de Laan van Rapijnen snel genieten van dit leuke speelhuisje. Dankzij dit project is de speeltuin in gemeente Montfoort nu helemaal compleet.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland