0

Project: Gemeente Ouder-Amstel

  • Roosmarijnhof
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
In de gemeente Ouder-Amstel ligt de plaats Duivendrecht en in deze plek vind je het Roosmarijnhof. Deze omgeving ziet er niet meer hetzelfde uit als voorheen; er is namelijk een geheel nieuwe speeltuin gerealiseerd in de wijk! De speelplek die er eerst lag had speeltoestellen die zeer verouderd waren en niet meer van deze tijd. De metamorfose was dus ook echt nodig!

De meeste stemmen gelden

Het was voor de gemeente van groot belang dat de buurtbewoners achter de inrichting van de nieuwe speeltuin zouden staan. Vandaar dat zij mee mochten beslissen over de speeltoestellen die er geplaatst zouden gaan worden. De gemeente had drie verschillende leveranciers aangeschreven en gevraagd of zij een ontwerp wilde maken voor de beschikbare ruimte waar de speeltuin gerealiseerd zou worden. Alle drie de ontwerpen zijn bij de buurtbewoners voorgelegd en zij mochten stemmen op hun favoriete ontwerp. En je raad het al: het ontwerp van Replay Speeltoestellen kreeg de meeste stemmen! Met veel plezier zijn we daarna aan de slag gegaan met de uitvoering van het plan.

Vrolijke boel

Bij het maken van het ontwerp hebben we natuurlijk wel goed gekeken naar de wensen vanuit de buurt. Zij wilde graag een groter speeltoestel waarop geklommen en gegleden kon worden. Daarnaast zouden ze een schommel ook erg leuk vinden.

De speeltoestellen die er uiteindelijk zijn gekomen zijn Speelcombinatie Robin (die veel verschillende speelelementen in één biedt), Vogelnestschommel Specht (omdat de buurt graag een schommel terug wilde zien) en Speelpaneel Autorijden (een speeltoestel voor vele doelgroepen dat ook nog eens rolstoelvriendelijk is). Een mooie en diverse samenstelling van toestellen. Doordat alle speeltoestellen van verduurzaamd grenen zijn gemaakt, is het ook een erg kleurrijke boel geworden. Dit materiaal leent zich er namelijk goed voor om met vrolijke kleurtjes te werken.

Alle speeltoestellen zijn op een ondergrond van kunstgras geplaatst. Dit materiaal zorgt niet alleen voor een zachte landing, maar geeft de speeltuin ook een natuurlijke, groene look!

Eyecatcher

Het project heeft een aantal maanden geduurd. De buurtbewoners kunnen nu dus, na even geduld te moeten hebben, fijn gaan genieten van deze mooie nieuwe speelplek. Dat de speeltuin een eyecatcher in de wijk is geworden is een feit! Veel speelplezier gewenst!

 


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland