0

Project: Gemeente Horst aan de Maas

  • Grubbenvorst
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
De bewoners van een nieuwbouwproject in het dorpje Grubbenvorst, gelegen in gemeente Horst aan de Maas, hebben zich hard ingezet om een speelplek te realiseren in de wijk. En met succes! In middels is er een mooie nieuwe speeltuin aanwezig. Wij bij Replay Speeltoestellen kregen de eer om dit project voor hen uit te voeren.

Wens vanuit de buurt

In het Limburgse Grubbenvorst werd door gemeente Horst aan de Maas een nieuwbouwproject gerealiseerd. Aangezien er tussen de huizen door nog een veldje vrij was, heeft een klein groepje omwonende zich er hard voor gemaakt om daar een speeltuin te verwezenlijken. Zij hebben, na het uitwerken van hun wens, bij de gemeente aangeklopt. De gemeente was het ermee eens en heeft vervolgens Replay Speeltoestellen ingeschakeld om het project uit te voeren. Een project dat wij graag met beide handen aannemen!

Grote diversiteit

De wens vanuit de buurt was om het speelveldje zo in te richten zodat het een veelzijdige doelgroep zou aanspreken. Op die manier kunnen alle omwonende kinderen, van jong en oud, er gebruik van maken. Ook hadden zij de wens dat het speeltoestellen van gecoat metaal zouden worden. De gemeente leverde ons een plan waarin deze, en nog wat andere, kaders beschreven stonden. Aan de hand van dit plan hebben wij vervolgens een ontwerp en voorstel gemaakt, wat na een paar feedback rondes is goedgekeurd.

Uiteindelijk hebben wij een diversiteit aan speeltoestellen mogen plaatsen, namelijk: Vogelnestschommel Roodborst, Superswing Duo, Glijbaantoren Joy, Wiebelbrug Dion en Speelpaneel kruisje bolletje. Dit laatste toestel valt onder onze inclusief spelen speeltoestellen en is daarom ook geschikt voor mindervaliden. Zo kan ook echt iedereen genieten van deze mooie speelplek!

Trotse buurt

Ondanks dat de omwonende in Grubbenvorst een aantal maanden hebben moeten wachten op hun speelplek, is het ze uiteindelijk wel gelukt! Een buurtbewoonster zegt dan ook trots: ‘’Goh, dat hebben we dan mooi voor elkaar gekregen met z’n allen. Wie had dit nou gedacht!’’ Zo zie je maar dat er veel mogelijk is als je je samen inzet voor hetzelfde doel. Dat wij de buurtbewoners zo blij hebben kunnen maken met dit project doet ons dan ook erg goed!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland