0

Project: Gemeente Hilversum

  • Kloosterstraat
  • Ontwerp
  • Montage
Midden in een woonwijk in Hilversum ligt een speeltuintje dat geheel onder handen is genomen. Er is geen spoor meer te bekennen van de speeltoestellen die eerst aanwezig waren op deze plek. Dat was ook precies de wens van de gemeente, want de speelplek was behoorlijk aan vervanging toe. De opdracht voor het uitvoeren van dit project vertrouwde de gemeente aan ons toe.

Weinig eisen, veel vrijheid

Gemeente Hilversum was bekend met onze werkzaamheden en besloot contact met ons op te nemen om het project voor het opknappen van een van hun speeltuintjes te bespreken. Ze hadden zelf maar een paar wensen betreffende de inrichting. Het was de bedoeling dat het een speeltuintje voor wat jongere kinderen zou worden, aangezien er in de buurt al een speelplek aanwezig is voor oudere kinderen. Daarnaast wilde ze graag een ondergrond van rubbertegels en speeltoestellen gemaakt van gecoat metaal. Verder waren wij totaal vrij qua inrichting betreft.

Aantrekkelijke speelplek

Natuurlijk heb je bij het uitvoeren van projecten altijd met bepaalde plaatsingsoppervlakten en budgetten te maken. Ondanks dat was de vrijheid die we hadden bij dit project erg fijn. We kunnen dan helemaal los met onze creativiteit en op die manier een mooi resultaat neerzetten. Dat is deze keer dan ook zeker weer gelukt, al zeggen we zelf. Toen de gemeente de buurtbewoners ons ontwerp voorlegde, waren zij ook meteen enthousiast.

De speeltoestellen die we uiteindelijk neer hebben gezet zijn Dubbele schommel Vink, Glijbaantoren Joy, Veertoestel Ryan en Veertoestel Panda. Ideaal voor een wat jongere doelgroep, met toch voldoende speeluitdaging. Aangezien de speeltoestellen allemaal van gecoat metaal zijn gemaakt, hebben we met veel leuke kleurtjes kunnen werken. Dit maakt de speeltuin extra aantrekkelijk.

Ook de ondergrond van rubbertegels geeft de speeltuin een leuke uitstraling. En dat niet alleen! Deze valdempende ondergrond is onderhoudsarm en zorgt voor een extra veiligheid voor deze jonge doelgroep. Win win!

Zorgeloos spelen

De allerkleinste kinderen van Hilversum kunnen, na een projectduur van 3 tot 4 maanden, nu vol enthousiasme van deze vrolijke speelplek gaan genieten. Aangezien veiligheid bij ons voorop staat kunnen ze zorgeloos gaan spelen met al hun vriendjes! Weer een geslaagd project om aan ons lijstje toe te voegen!

 


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland