0

Project: Project Alkmaar

  • Alkmaar
  • Ontwerp
  • Montage
Voor de gemeente Alkmaar werkt Stadswerk072 als dienstverlener op het gebied van beheer en onderhoud van de buitenruimte. Daar horen speelplekken dus ook bij. Zij worden dan ook door de gemeente ingehuurd om onderhoud aan deze speelplekken te doen. De speeltoestellen van een aantal van deze speelgelegenheden waren nodig aan vervanging toe. Dat is waar onze expertise goed van pas kwam.

Flinke opknapbeurt

Jaarlijks heeft Stadswerk072 een aantal speeltuintjes op de planning staan waarvan de speeltoestellen aan vervanging toe zijn. In 2020 waren deze plekken aan de beurt. Aangezien we in het verleden al eens contact hebben gehad met deze dienstverlener, klopte ze voor deze klus ook weer bij ons aan. Ze gaven ons de beschikbare ruimte door en welke huidige speeltoestellen er aanwezig waren. De enige wens was dat er soortgelijke speeltoestellen voor in de plaats moesten komen, met dezelfde speelwaarde. Voor de rest waren wij vrij om een eigen inrichting te maken.

Per speeltuintje hebben wij een apart ontwerp gemaakt en deze ontwerpen hebben wij aan Stadswerk072 laten zien. Zij hebben de ontwerpen op hun beurt weer gecommuniceerd met gemeente Alkmaar en uiteindelijk is er een akkoord op gekomen. Toen mochten we aan de slag met de uitvoering!

Vrolijke boel

We zijn uiteindelijk voor een reeks van speeltoestellen gemaakt van gecoat metaal gegaan, verspreid over de verschillende speelplekken. Gecoat metaal leent zich er goed voor om met verschillende kleuren te werken, en dat was erg welkom in de woonwijken. Alle speeltuintjes bevinden zich in een versteende omgeving, dus de kleurrijke speeltoestellen fleuren de boel behoorlijk op. Van wippen tot schommelen en van duikelen tot glijden. De speeltuintjes hebben een diversiteit aan speelelementen te bieden, zodat er voor elk wat wils is.

Qua ondergrond is er voor kunstgras gekozen. Ook in allerlei verschillende kleuren. Er kan dus niet meer gezegd worden dat het een saaie boel is in Alkmaar. De keuze voor  het materiaal van de ondergrond en de speeltoestellen zijn beide bewust geweest. Het is namelijk onderhoudsvriendelijk en vandalisme bestendig materiaal. Iets waar de gemeente naar op zoek was.

Jarenlang speelplezier

Nu de verschillende plekken in Alkmaar weer helemaal opgefleurd zijn met aantrekkelijke en robuuste speeltoestellen, kunnen de buurtbewoners jaren gaan genieten van hun wijk. Het ziet er allemaal mooi en vrolijk uit, plus het geeft veel speelplezier voor de buurtbewoners.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland