Beetsterzwaag

Speeltuin It Merkelân

In opdracht van Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag hebben we in samenwerking met HVR Speeltotaal een prachtige speeltuin afgeleverd. Een mooie plek in de openbare ruimte waar iedereen gebruik van kan maken.

Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag nam in 2021 contact met ons op. Larissa Venema-Avezaat, secretaris bij Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag vertelt: “Speeltuin It Merkelân is een begrip in de omgeving. De speeltuin dateert uit 1987 met verschillende houten toestellen die destijds zijn geplaatst en vanaf 2018 langzaamaan werden afgekeurd. Als stichting beheren we 5 speelplekken in Beetsterzwaag. In 2019 zijn 19 van de 45 speeltoestellen in heel Beetsterzwaag afgekeurd, waardoor losse speeltoestellen vervangen geen optie meer was. We zijn toen alle speeltuinen gaan opknappen. Speeltuin It Merkelân was in 2021 aan de beurt.”

Inrichting speeltuin
Het is voor elke speeltuin belangrijk om vooraf goed na te denken over de inrichting ervan. Welke materialen kies je? Wie is de doelgroep? Welke speelelementen laat je terugkomen? Larissa vertelt: “We zijn op een leuke manier tot het ontwerp gekomen. We hebben kinderen van Basisschool De Finne en peuters en ouders van kinderopvang Kinderwoud naar hun wensen gevraagd. Zij wilden een trampoline, dubbele kabelbaan en een zandgraver. Uit de enquête bleek ook dat ouders graag een apart hoekje voor de 0- tot 4-jarigen wilden. Een apart gedeelte in de speeltuin waar ze niet onder de voeten gelopen worden.”

Veel enthousiaste reacties
Larissa geeft blij aan: ‘’Iedereen vindt de nieuwe speeltuin prachtig. We krijgen ontzettend veel enthousiaste reacties. We zijn de Gemeente Opsterland, de bewoners van Beetsterzwaag en de sponsoren enorm dankbaar. Hun gulle bijdrages geven aan hoezeer het dorp meeleeft en het belang van speeltuinen inziet. Dankzij deze bijdrages hebben we samen met Replay Speeltoestellen een prachtige speeltuin weten te ontwerpen en realiseren.’’

Succesvolle samenwerking 
We vroegen Larissa hoe ze de samenwerking met Replay Speeltoestellen heeft ervaren. ‘’We zijn erg tevreden over de communicatie en afstemming met Replay Speeltoestellen. Samen hebben we gezocht naar de leukste speeltoestellen in combinatie met de juiste kleuren die goed in onze speeltuin passen. Korte lijnen, snel schakelen en het vrij snel realiseren van dit mooie plan hebben ervoor gezorgd dat de samenwerking met Replay Speeltoestellen succesvol is geweest.’’


Ga terug