0

Project: Speeltuin It Merkelân

  • Beetsterzwaag
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag beheert vijf speelplekken in Beetsterzwaag. Omdat de veiligheid van deze speeltuinen heel belangrijk is, laat de stichting de speeltoestellen regelmatig inspecteren. In 2019 zijn helaas veel speeltoestellen afgekeurd. Het werd tijd om alle speeltuintjes eens flink op te knappen. Zo ook speeltuin It Merkelân, die dateert uit 1987. In 2021 was de speeltuin aan de beurt en Replay Speeltoestellen heeft deze opknapbeurt, samen met HvR Speeltotaal, mogen realiseren.

Voor alle doelgroepen

De totstandkoming van de inrichting van de speelplek is op een leuke manier verlopen. De stichting heeft de kinderen van Basisschool De Finne en peuters en ouders van kinderopvang Kinderwoud via een enquête naar hun wensen gevraagd. Er kwamen veel reacties op en daaruit bleek dat er behoefte was aan een trampoline, een dubbele kabelbaan en een zandgraver. De ouders vonden het ook belangrijk dat er een apart hoekje zou komen voor de kleintjes (0-4 jaar), zodat deze in alle rust kunnen spelen.

Tegenover de speelplek ligt een zorginstelling en kinderboerderij. Het was van belang dat de speeltuin alle doelgroepen zou aanspreken. Dus ook rolstoelgebruikers! Vandaar dat er in het ontwerp ook een rolstoelpad is meegenomen.

Snelle oplossing

Qua materiaalgebruik zijn er uiteindelijk speeltoestellen van natuurlijk hout in combinatie met speeltoestellen van gecoat metaal geplaatst. De keuze voor dit laatste materiaal was heel bewust. Het vergt weinig onderhoud en is dus duurzaam.

Een van de toestellen die van gecoat metaal is gemaakt is de kabelbaan. Na de plaatsing bleek dat de gebruikers er niet helemaal tevreden over waren. De kabelbaan ging namelijk niet hard genoeg. Dit kwam omdat de startheuvel niet hoog genoeg was gemaakt. Natuurlijk hebben wij dit probleem direct opgelost, waardoor de kabelbaan nu wel op volle snelheid gaat. De stichting was erg tevreden dat wij zo snel met een oplossing kwamen.

Succesvol eindresultaat

Door de aanpassingen aan de kabelbaan en het Coronavirus dat tussendoor kwam, heeft dit project meer dan 1 jaar in beslag genomen. Een vrij lang project dus, maar uiteindelijk wel een heel succesvol project! Larrissa Venema-Avezaat, secretaris bij Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag, zegt het volgende: ‘’ ’Iedereen vindt de nieuwe speeltuin prachtig. We krijgen ontzettend veel enthousiaste reacties.’’ Dat deze mooie speeltuin er is kunnen komen heeft ook te maken met alle sponsoren die gulle bijdrages hebben geleverd. Hier zijn de stichting en de buurtbewoners dan ook erg dankbaar voor!

Ook over de samenwerking met Replay Speeltoestellen is Larissa erg tevreden: ‘’ ‘’We zijn erg tevreden over de communicatie en afstemming met Replay Speeltoestellen. Korte lijnen, snel schakelen en het vrij snel realiseren van dit mooie plan hebben ervoor gezorgd dat de samenwerking succesvol is geweest.’’

Mooie woorden waar wij erg blij van worden!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland