0

Project: Gemeente Best

  • Best
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
Toen er in de gemeente Best een nieuwbouwwijk aangelegd werd, kon een mooie nieuwe speelplek daarin niet ontbreken. Zo een plek geeft veel meerwaarde aan een wijk. Kinderen kunnen er fijn spelen en volwassenen kunnen er samenkomen en elkaar ontmoeten. Dit soort projecten zijn altijd super tof om uit te voeren. We waren dan ook heel blij dat de gemeente ons heeft uitgekozen voor deze klus.

Mens en natuur samen

De gemeente wilde met de buitenruimte in de nieuwe wijk een plek creëren die voor elke bewoner aantrekkelijk is. Van de allerkleinste, tot volwassenen en ouderen. Daarnaast wilde ze graag dat het een natuurlijke speelplek zou worden waarbij rekening werd gehouden met het klimaat. Aangezien wij bij Replay Speeltoestellen duurzaamheid ook heel belangrijk vinden was dit een ideaal project voor ons!

Aan iedereen wordt gedacht

Uiteindelijk hebben wij een ontwerp neergezet voor de buitenruimte waarbij de speelplek opgedeeld is in drie zones. Een afgerasterde zone voor de kleintjes onder ons, een zone voor kleuters en een laatste zone voor de oudere en grotere kinderen. De toestellen die geplaatst zijn bestaan uit verschillende soorten schommels, een wiebelbalk, een dubbele kabelbaan, een klimtoestel met glijbaan, een grote en uitdagende speelcombinatie en verschillende parcourstoestellen.

Een van de parcourstoestellen is een wiebelbrug. Deze is over de aanwezige wadi geplaatst. Op die manier hebben we meteen rekening gehouden met de klimaat adaptieve maatregelen. Daarnaast hebben we ook gewoon de grasondergrond behouden. Zo is het een natuurlijk speeltuin geworden waarbij aan iedereen is gedacht. Zowel aan de bewoners van de wijk, als het klimaat.

Trots!

De speelplek gaat mooi op in de wijk en zorgt ervoor dat iedereen kan deelnemen aan deze mooie natuurlijke omgeving. De buurt is blij, dus wij ook. Dit is zeker een van de projecten waar we erg trots op zijn!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland