0

Project: Speelplek Boekel

  • Boekel
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In gemeente Boekel is een nieuwbouwwijk gerealiseerd. De gemeente en de bewoners van de gloednieuwe wijk vonden het belangrijk dat er een grote speelplek zou komen voor alle kinderen uit de buurt. Om die reden is er een speeltuinvereniging opgericht die zich hard heeft gemaakt voor deze zaak. En met succes!

Verbinding in de wijk

Er werd een grote buitenruimte in de wijk vrijgehouden voor het realiseren van een speeltuin. De bewoners vonden het niet alleen belangrijk dat de speelplek aantrekkelijk zou zijn voor kinderen van alle leeftijden, het moest ook een plek worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zo kunnen ook de ouders van de buurt genieten van deze openbare plek. De speeltuin stimuleert op deze manier verbinding in de wijk en vergroot het woonplezier. Een heel mooi project als je het ons vraagt. Vandaar dat wij dan ook super enthousiast waren dat wij dit project mochten uitvoeren!

Verschillende speelzones

We hebben ervoor gekozen om de speelplek op te delen in een aantal zones, die afgestemd zijn op de verschillende leeftijdsgroepen in de wijk. Voor de allerkleinste kinderen is er een ruimte gecreëerd met allerlei speeltoestellen van gecoat metaal in verschillende kleuren, met een zand ondergrond. Voor de grote kinderen zijn er verschillende speeltoestellen geplaatst van Robinia hout. Deze toestellen brengen verrassende uitdagingen met zich mee. Denk aan een speelparcours, een wiebelbrug, dubbele kabelbaan en een klimtoestel. Genoeg variatie en vermaak voor alle leeftijdsgroepen.

Ook zijn er verschillende zitgelegenheden toegevoegd aan de speelplek. Zo kunnen de kinderen tijdens het spelen even tot rust komen, maar ook zijn deze geschikt voor ouders die samen willen komen en willen genieten van hun spelende kinderen. Er kan dus zeker gezegd worden dat er aan iedereen is gedacht bij het neerzetten van deze mooie speelplek!

Positieve invloed

Het project voor de speeltuin in Boekel is een mooi voorbeeld van hoe een omgeving en bewoners van de wijk invloed kunnen hebben op de inrichting van een buitenruimte. De gemeente heeft goed naar de wensen van de buurt geluisterd en zo hebben wij samen met elkaar dit mooie project weten neer te zetten. Iets waar alle betrokkenen trots op mogen zijn!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland