0

Project: Kindcentrum MMiXX

  • Leidschendam
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In het Zuid-Hollandse Leidschendam ligt Kindercentrum MMiXX. Het kindercentrum is bedoeld voor kinderen van 0 tot 12 jaar en biedt een totaalpakket van onderwijs, opvang en ontwikkeling. In 2021 werd het gebouw inclusief schoolplein helemaal verbouwd. Samen met groenvoorziener idverde hebben wij deze buitenspeelplaats onder handen mogen nemen.

Groene speelplek

Aangezien het kindercentrum voor een groene speelplek wilde gaan, hebben zijn ideverde aan de jas getrokken. Het was namelijk de wens om veel groen en beplanting op het plein te plaatsen, in combinatie met speeltoestellen. Omdat wij vaker samenwerken met ideverde, hebben zij ons benaderd om voor de speeltoestellen te zorgen.

De opdrachtgever had een aantal wensen en met die wensen in ons achterhoofd hebben wij samen met de groenvoorziener een ontwerp gemaakt voor de buitenruimte, waarbij ook direct rekening gehouden is met de doelgroep 0 tot 12 jaar. Nadat ons plan goedgekeurd was door het centrum zijn we aan de slag gegaan.

Robinia speeltoestellen

Omdat het een groene speelplek zou moeten worden hebben wij voor speeltoestellen gemaakt van Robinia hout gekozen. Robinia hout heeft een natuurlijk uitstraling, wat mooi past in het groenontwerp van het project. Zo is er een speelcombinatie met glijbaan gekomen, een parcourstoestel en een waterspeelplek. De speeltoestellen brengen verschillende niveaus van uitdaging met zich mee, waardoor ze een brede doelgroep aanspreken. Precies waar deze opdrachtgever naar op zoek was. 

Mooi eindresultaat

Het gehele project heeft in zijn totaliteit best een tijdje geduurd. Dit komt omdat het een nieuwbouwproject is, waarbij er ook rekening gehouden moest worden met de werkzaamheden voor het gebouw van het kindercentrum zelf. Gelukkig is alles uiteindelijk helemaal naar wens afgerond en kunnen de kinderen en medewerkers genieten van deze mooie, groene buitenruimte. Een project en samenwerking waar we trots op zijn!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur
Adviseur spelen regio België

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure Benelux /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Joan Daniëls

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland