0

Project: Themapark Historyland

  • Hellevoetsluis
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
Heb je altijd al terug in de tijd willen gaan? Dan is een bezoekje aan Historyland in Hellevoetsluis zeker de moeite waard! Dit themapark staat geheel in het teken van het beleven van verschillende tijdperken in de geschiedenis. Zowel binnen als buiten kun je op ontdekkingstocht. Sinds kort is het buitengedeelte uitgebreid met een geheel nieuwe speeltuin. Een speeltuin die wij bij Replay Speeltoestellen hebben mogen verzorgen!

Maatwerk project

Het park wilde graag een speelplek realiseren voor kinderen van alle leeftijdscategorieën. En daarnaast was het natuurlijk van belang dat de speelplek een historisch karakter zou hebben, zodat het perfect aansluit bij de rest van de bezienswaardigheden van Historyland. Toen de opdrachtgever bij ons aanklopte met dit project was het voor ons snel duidelijk dat het een maatwerk project zou worden. Iets waar wij super enthousiast van worden en daarom niet konden wachten om ermee aan de slag te gaan.

Geheel in stijl

En zo is Romeinenland geboren: een grote buitenspeeltuin die geheel in het teken staat van de tijd van de Romeinen. De speeltoestellen die geplaatst zijn laten elementen zien die bij deze tijd horen. Je betreedt de speeltuin via een Romeinse toegangspoort. Wat je direct zal opvallen zijn het Romeins podium, een amfitheater en een Romeinse strijdwagen. Kinderen kunnen tegen elkaar racen op de dubbele kabelbaan of door een potje touw te trekken. Ook is er nog een combinatieschommel en romeins parcours aanwezig. Van al dat strijden en spelen kan er daarna uitgerust worden op de Romeinse sofa’s. Ook fijn voor ouders die hun kinderen willen aanmoedigen terwijl deze in de rol duiken van echte Romeinen!

Alle aanwezige speeltoestellen zijn gemaakt van Robinia. Dit natuurlijke, rauwe materiaal draagt extra bij aan het historische thema van de speelplek. Als ondergrond is er voor geel zand gekozen. Zo lijkt het echt alsof je in een Romeinse arena aan het strijden bent.

Iedereen tevreden

Het eindresultaat mag er wezen! Het is een project geworden waar wij erg trots op zijn. Gelukkig is ook de opdrachtgever blij met de uitwerking. Lisa Verhagen, manager van Historyland, laat ons het volgende weten: ‘’ Het ziet er echt heel gaaf uit en nog veel imposanter dan op de tekening.’’ Dit soort reacties toveren een glimlach op ons gezicht!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland