0

Project: Stichting Speeltuin 'De Veilige Haven'

  • IJmuiden
  • Ontwerp
Wanneer wij een project aangaan betekent dit niet altijd dat er een volledige speeltuin met verschillende speeltoestellen gerealiseerd wordt. Het kan ook voorkomen dat er één los speeltoestel geplaatst wordt op een al bestaande speelplek. Bijvoorbeeld als extra aanvulling, of omdat er een oud, versleten speeltoestel vervangen moet worden. Dat was ook het geval bij het project voor Speeltuin De Veilige Haven in Ijmuiden.

Veilig spelen voor iedereen

Stichting Speeltuin De Veilige Haven in Ijmuiden is een speeltuin die voor iedereen aantrekkelijk is. Dit komt niet alleen door de diversiteit aan speeltoestellen, maar ook door de lage entree- en consumptieprijzen. Hierdoor kunnen ook gezinnen met een minimum inkomen van deze veilige en avontuurlijke speelplek genieten. Het is dan ook niet voor niks dat er jaarlijks 65.000 mensen een bezoekje brengen aan De Veilige Haven.

De speeltuin, die inmiddels al meer dan 80 jaar bestaat, is al jarenlang een van onze trouwe klanten. We hebben altijd goed contact met hen gehouden, waardoor zij met hun projecten steeds bij ons terug blijven komen.

Duurzame keuzes

Bij dit project hebben wij de verouderde speeltoren die aanwezig was, vervangen door een nieuwe. De oude toren was ook door Replay Speeltoestellen geplaatst. Doordat deze goed was bevallen wilde ze graag een soortgelijk speeltoestel als vervanger. De klant had dus een duidelijke wens, waardoor er geen ingewikkelde ontwerpen en feedback rondes nodig waren. Binnen één week was de keuze gemaakt en gevallen op Speelkasteel Allard.

Het speelkasteel is gemaakt van gecoat metaal met kunststof panelen. Een bewuste materiaalkeuze. De speeltuin wilde namelijk een zo duurzaam mogelijk materiaal, dat weinig onderhoud nodig heeft. Zo kan het speeltoestel lekker lang meegaan!

Projectduur

Doordat er zo snel een keuze is gemaakt heeft het project wat korter geduurd dan normaal. In zijn totaliteit is het een project van ongeveer 4 tot 5 maanden geweest. Dit heeft niet alleen te maken met de snelle keuze, maar ook omdat Replay Speeltoestellen het toestel niet voor De veilige Haven heeft hoeven plaatsen. De speeltuin draait op een goede groep technische vrijwilligers, die zelf in staat zijn om speeltoestellen te plaatsen. Erg praktisch en kosten besparend!

Omdat de samenwerking en de speeltoestellen die wij leveren zo goed bevallen zijn, heeft De Veilige Haven alweer een nieuwe aanvraag bij ons gedaan. In het najaar van 2022 zullen wij een tweede speelcombinatie uit de zelfde Playline als Speelkasteel Allard aan ze leveren. ‘’Replay Speeltoestellen is een top bedrijf!’’, is wat ze bij Speeltuin De Veilige Haven over ons zeggen. Een mooier compliment kun je niet krijgen!

 


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland