Project: Stichting Speeltuin 'De Veilige Haven'

  • IJmuiden

Stichting speeltuin “De Veilige Haven” zet zich al meer dan 92 jaar in voor kinderen tot 12 jaar in IJmuiden en omstreken door het aanbieden van een avontuurlijke en veilige buitenspeelplek. Door het toenemende verkeer en de steeds meer verstening van de leefomgeving, zijn er steeds minder speelplekken waar de jongste jeugd zich veilig, al buiten spelend, kan ontwikkelen. Daarnaast ontstaat door de digitale media en games een speelomgeving die zich steeds meer binnen afspeelt. Ondanks dit gegeven weten jaarlijks ongeveer 65.000 bezoekers de speeltuin te vinden die door lage entree en consumptieprijzen ook zeer aantrekkelijk is voor gezinnen met een minimum inkomen. Dit wordt gerealiseerd door de inzet van een vrijwilligersteam, waarvan een aantal zich fulltime inzetten om dit doel te realiseren. Jaarlijks probeert de speeltuin zijn speelassortiment uit te breiden met een groot speeltoestel waardoor de speeltuin nog avontuurlijker wordt.

De speeltuin doet al jaren fijne zaken met Replay. Meedenken, afspraken nakomen en kwaliteit leveren, dat is de reden waarom het bestuur ook nu weer voor Replay Speeltoestellen heeft gekozen.

Jaren geleden werd één van hun wensen vervuld, een heuse vuurtoren werd speciaal voor 'De Veilige Haven' ontworpen en geproduceerd. De vrijwilligers van de speeltuin hebben zelf de vakkundige montage op zich genomen.

Ook nu werd een verouderde speeltoren die bij de entree stond, vervangen door een nieuwe blikvanger, Speelkasteel Allard.

Wij wensen alle kinderen veel speelplezier met dit toestel!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur / Adviseur spelen
Regio België

Jordy Kleinendorst

Adviseur spelen
Regio West & Midden-Nederland

Jeroen van der Mei

Adviseur spelen
Regio Noord & Oost-Nederland