0
nieuwe zoekfuntie!

Project: Gemeente Ronde Venen

  • Speelterrein het Speelwoud
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
Speelterrein het Speelwoud, dat ligt in gemeente Ronde Venen, is een nieuw speeltoestel rijker. Dit speelterrein ligt in het dorp Wilnis, waar de organisatie Wilnis Klopt gezorgd heeft voor de komst van dit nieuwe speeltoestel. Zij werken aan het behoud en de verbetering van het hele dorp, dus nemen ook speeltuintjes voor hun rekening. Aan ons de eer om dit project uit te voeren.

Gedwongen nieuw speeltoestel

Ondanks dat wij heel blij waren dat we dit project mochten realiseren, was de reden voor de vraag naar het nieuwe speeltoestel niet zo leuk. Het voormalig speeltoestel wat aanwezig was en vervangen wordt door het nieuwe speeltoestel, was een brandweerauto. Helaas is dit speeltoestel met oudjaar 2021 vernield door vuurwerk. De gigantische klap had dusdanige schade aan de brandweerauto aangebracht waardoor deze niet meer te repareren was. De enige optie was om een nieuw speeltoestel te plaatsen.

Blikvanger

Alleen al om die reden wilde we dubbel ons best doen om de kinderen uit de buurt blij te maken met een extra leuk plan. Het was de wens vanuit de gemeente en de kinderen van omliggende basisscholen om een toestel te plaatsen met ongeveer dezelfde speelwaarde als de brandweerauto. Daarnaast was het deze keer extra van belang dat de materiaalsoort vandalisme bestendig was. Het drama van de brandweerauto willen ze in Wilnis namelijk niet nog een keer meemaken!

Uiteindelijk is de keuze gevallen op Speelcombinatie Rowan. Dit speeltoestel gemaakt van gecoat metaal heeft een vrolijk en kleurrijk uiterlijk en biedt kinderen vele speelfuncties. Zo spreekt het een grote doelgroep aan en is het direct een blikvanger op het speelterrein. De mooie ondergrond van houtsnippers maakt het plaatje compleet. Precies wat de kinderen van Wilnis verdiend hebben.

Positieve feedback

Doordat de wensen van de opdrachtgever en de kinderen zo duidelijk waren, konden wij snel een geschikt toestel aanbieden en ook plaatsen. Uiteindelijk hebben ze in Wilnis dus maar 2,5 maand op het speeltoestel hoeven wachten.

De wethouder van Ronde Venen, Maarten van der Greft, spreekt vol lof over het resultaat: ‘’ Ik vind het fantastisch om te zien hoeveel kinderen hierover mee hebben gedacht en hun mening hebben laten horen. Erg fijn dat Wilnis Klopt deze peiling heeft uitgevoerd. Met als resultaat een mooi speeltoestel. Wat mij betreft top!’’. Een reactie waar wij bij Replay Speeltoestellen heel blij van worden!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Edward van den Borne

Directeur / Adviseur spelen

Jordy Kleinendorst

Adviseur spelen / Key-accountmanager Leisure Benelux