0

Project: Gemeente Bergeijk

  • Bergeijk
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage
Wij hebben onderdeel uit mogen maken van een nieuwbouwproject in de gemeente Bergeijk. Toen het project aan de gang was kwam de gemeente erachter dat ze graag een speelplek wilde creëren in de wijk. Wij bij Replay Speeltoestellen mochten deze speelplek voor de gemeente en buurtbewoners verzorgen. Erg leuk om deel uit te mogen maken van zo een project!

Klein maar fijn

De buitenruimte waar de gemeente graag een speelplek van wilde laten maken was niet heel groot qua oppervlakte. Toch was er de wens om verschillende speelfuncties in de ruimte neer te zetten. Zoiets kan best een uitdaging zijn. Maar dat zijn juist de uitdagingen die wij graag aangaan!

De beste oplossing voor het plaatsen van veel speelfuncties op een klein oppervlakte is door voor een speelcombinatie te gaan. Een speelcombinatie is één speeltoestel samengesteld uit verschillende speelelementen. Al deze speelfuncties zitten aan elkaar verbonden, waardoor de totaaloppervlakte veel kleiner is dan wanneer je losse speeltoestellen zou plaatsen. En dat terwijl je er wel net zoveel verschillende manieren van spelen voor terugkrijgt. Klein maar fijn kun je dus wel zeggen! Om die reden was het dan ook snel duidelijk dat in Bergeijk een speelcombinatie geplaatst zou worden.

Mooi natuurlijk spelen

Uiteindelijk is de keuze gevallen op Speelcombinatie Plataan. Op dit speeltoestel kunnen kinderen klimmen en klauteren via een klimwand en oplooppad. Eenmaal boven komen ze in een speelhuisje terecht en via een spannende glijbaan kunnen ze vervolgens weer naar beneden. Aan het speelhuisje zit ook nog een schommel verbonden. Veel speelplezier in één!

Het toestel is gemaakt van Robinia hout. Een natuurlijke materiaalsoort die perfect past in de omgeving van de nieuwbouwwijk. Op die manier zorgt het speeltoestel niet alleen voor veel entertainment voor de omwonende kinderen, het ziet er ook nog eens leuk uit! Als we dat allemaal voor elkaar kunnen krijgen, zijn we altijd erg tevreden!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland