0

Project: Gemeente Renswoude

  • Renswoude
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Montage
In het Utrechtse Renswoude is in 2015 een nieuwbouwwijk gerealiseerd. Tussen de huizen door en naast een sloot was een smalle strook vrij. Het idee was om hier een speeltuintje te laten plaatsen. De gemeente had samen met de buurtbewoners een duidelijke wens op het gebied van speelgenot. Wij als Replay Speeltoestellen voelde ons geroepen om deze wens in vervulling te laten komen.

Specifieke wens

De gemeente Renswoude was al een bestaande klant van ons, dus toen ze dit project wilde laten uitvoeren klopte ze bij ons aan de deur. In overleg met de buurtbewoners had de gemeente besloten dat de speeltuin een grote doelgroep aan zou moeten spreken. Ze wilde in de speeltoestellen graag een combinatie van sport, spelen en bewegen terugzien. Ook moest er een plek komen om te zitten en wilde ze het water op een of andere manier bij de speelplek betrekken. Best wel wat wensen voor een enigszins beperkt beschikbare ruimte. De ruimte waarmee we moesten werken was namelijk een lange, maar vrij smalle strook. Natuurlijk houdt dit ons niet tegen en hebben wij overal een oplossing voor!

Maatwerk

Ook qua uiterlijk had de gemeente een idee voor ogen. Ze wilde graag dat het speeltoestel een strakke vormgeving zou krijgen met rustige kleuren, gemaakt van duurzaam materiaal. Met zulke duidelijk richtlijnen kunnen wij wel wat. Het was wel direct duidelijk dat dit project om een maatwerk toestel vroeg. Uiteindelijk hebben wij een Speelstraat ontworpen, in combinatie met zwerfkeien. De Speelstraat spreekt een grote doelgroep aan, doordat het veel verschillende speelfuncties heeft, plus het is één lang toestel dat perfect in de ruimte paste. De zwerfkeien werden in de buurt van het water geplaatst. Ze kunnen functioneren als stoel of bankje, maar je kunt ze ook gebruiken om op te staan en met een hengeltje visjes te vangen uit het water. Qua materialen hebben we gecoat metaal gebruikt met een aantal RVS onderdelen. Deze materiaalsoort past qua uiterlijk het beste bij de wens van de klant en deze gaat lang mee. Erg duurzaam dus!

Voldoen aan alle verwachtingen

Bij dit project hebben we de beschikbare ruimte in een waterrijke omgeving in plaats van als een belemmering, juist als een speelkans gezien. Er valt altijd wel iets te verzinnen, hoe groot of klein een ruimte ook is. Het vergt wat van je creativiteit, maar gelukkig hebben wij die bij ons genoeg in huis. Als je dan uiteindelijk een project neer kan zetten dan geheel aan de wensen van de klant voldoet, kunnen wij daar alleen maar trots op zijn!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland