0

Project: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

  • Molenzicht
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage
In gemeente Bodegraven-Reeuwijk ligt de buurt Molenzicht. In deze buurt is een nieuwbouwwijk gerealiseerd. De gemeente vond dat in deze nieuwe wijk ook een nieuwe speelplek mocht komen. Aangezien wij een raamcontract hebben bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaven zij ons de opdracht om de buitenruimte in te richten met speeltoestellen.

Het belang van uitstraling

Het was de wens van de gemeente om in de speeltuin zoveel mogelijk speeltoestellen te plaatsen met verschillende speelwaardes. Zodat je op die manier een brede doelgroep aanspreekt. Omdat de beschikbare plek midden in een woonwijk ligt, moest er bij het kiezen van de speeltoestellen wel rekening gehouden worden met de hoogte. Je kunt namelijk geen grote speeltoren gaan plaatsen, omdat deze anders het uitzicht van de buurtbewoners blokkeert. Er moest dus voor lage, maar wel uitdagende toestellen gekozen worden.

Het was sowieso van belang dat het uiterlijk van de speeltuin goed bij de uitstraling van de nieuwbouwwijk zou passen. Ze hadden voor de speelplek een zo natuurlijk mogelijke uitstraling in gedachte. Om die reden zijn we bij speeltoestellen gemaakt van Robinia hout uitgekomen.

Ontmoetingsplek

De speeltoestellen die uiteindelijk zijn geplaatst zijn een parcourstoestel, een dubbele schommel, een glijbaantoren en een picknickbankje. Met deze speeltoestellen spreek je een grote doelgroep aan. Het bankje zorgt ervoor dat ook ouders in de speeltuin kunnen samenkomen. Zo is het een echte ontmoetingsplek geworden in deze nieuwe wijk! Dit heeft een positieve invloed op het buurtgevoel en het woonplezier. Super fijn dus dat we dit project hebben mogen realiseren!

Lang project

De duur van het project is wel lang geweest. Bij een nieuwbouwproject ben je altijd van vele instanties afhankelijk. De bouw verloopt in verschillende fases, dus dient er steeds gewacht te worden tot je aan de beurt bent. Om die reden zijn de toestellen in 3 fases geplaatst. Je groeit als het ware mee met de wijk. Steeds als er iets af is konden wij er uiteindelijk de speeltoestellen plaatsen.

Ondanks dat het project lang heeft geduurd is het resultaat wel heel mooi geworden. Iets waar zowel de gemeente als de buurtbewoners erg blij mee zijn!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland