0

Project: Gemeente Ede

  • Waterloweg
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Montage
In de gemeente Ede waren er op de Waterloweg en Edendreef al speeltuintjes aanwezig. Echter waren deze verouderd en aan vervanging toe. Een mooie klus voor Replay Speeltoestellen om uit te voeren. Als het ware hebben we dus twee projecten in één onder handen genomen. Het eindresultaat is een vrolijke opfleuring van beide gebieden.

Buurtparticipatie

Samenwerken met gemeenten is altijd erg leuk. In de meeste gevallen is het namelijk zo dat de buurtbewoners, en dus de kinderen, mogen meebeslissen over de inrichting van de speelplek. Vaak mogen omwonende via een stembiljet laten weten waar hun voorkeur naar uitgaat, vervolgens maken wij een ontwerp, en dat ontwerp dient dan ook weer door de gemeente en omwonende worden goedgekeurd.

De wens voor de herinrichting van de speeltuin op de Waterloweg stond deze keer wel al redelijk vast. De gemeente wilde de verouderde speelboot graag laten vervangen door een nieuwe speelboot, zodat het maritiem thema aanwezig zou blijven. Daarnaast wilde ze dat het speeltoestel veel speelfuncties zou hebben, om op die manier veel doelgroepen aan te spreken. De keuze is uiteindelijk op Speelboot Kameleon gevallen.

Voor de speelplek op de Edendreef was er een soortgelijke wens: een speeltoestel met veel speelfuncties. Hier stond het thema niet zozeer vast, dus konden de omwonende fijn meebeslissen. Uiteindelijk heeft Speelcombinatie Suus de strijd gewonnen. Een speeltoestel waarop je kunt klimmen en klauteren, balanceren en waar je uiteindelijk weer vanaf kunt glijden.

Win-winsituatie

Bij het kiezen voor bepaalde speeltoestellen wordt niet alleen naar de wensen op het gebied van thema gekeken, ook de oppervlakte waarop de speeltoestellen komen te staan speelt een rol. Bij de projecten in Ede stonden deze oppervlakten al vast. Ze wilde de afmetingen namelijk hetzelfde houden als de afmetingen van de huidige speeltuintjes.

Daarnaast speelt ook het materiaal van de speeltoestellen een belangrijke rol. Bij de projecten in Ede is er voor speeltoestellen gemaakt van verduurzaamd grenen, in combinatie met kunststofpanelen, gegaan. Dit omdat dit type materiaal het beste in de omgeving past en ook beter in het budget. Een win-winsituatie dus! De speeltoestellen zijn op een ondergrond van zand geplaatst, omdat bepaalde speelelementen aan de toestellen zich het beste lenen voor een zandbodem.

Iedereen tevreden

De bewoners van de Waterloweg en Edendreef kunnen nu, na een projectduur van ongeveer 6 maanden, weer volop genieten van een splinternieuwe speeltuin. Zo zijn zowel de Gemeente, als de eindgebruikers blij. Hier worden wij bij Replay Speeltoestellen ook erg blij van en dit is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland