0

Project: Vinkeveense Plassen

  • Vinkeveen
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In de provincie Utrecht ligt het dorp Vinkeveen. Dit dorp staat bekend om haar Vinkeveense Plassen: een waterschap met meerdere eilandjes en schiereilandjes. In dit mooie natuurgebied hebben wij een heel tof project mogen realiseren. Dit project is een perfect voorbeeld van hoe de omgeving een grote invloed kan hebben op de inrichting van een speelplek.

Circulatie

Deze opdracht kwam bij ons binnen via bestaande klant Recreatie Midden-Nederland. Zij zijn de uitvoeringsorganisatie van de provincie Utrecht en voor een gedeelte van Noord-holland, dus ook voor de Vinkeveense Plassen. Er was nog een ruimte beschikbaar in het natuurgebied waar ze graag een nieuwe speelplek wilde realiseren. De wens was om de glijbaan van het speeltoestel dat al aanwezig was te hergebruiken in een van de nieuwe toestellen. Aangezien wij bij Replay Speeltoestellen bekend staan om het circuleren van speeltoestelonderdelen  was dit een ideale project voor ons!

Opgaan in de omgeving

De ruimte waar de speelplek ging komen ligt aan het water, op een eilandje. Vanuit Recreatie Midden-Limburg kregen wij het oppervlakte en budget doorgestuurd en toen was het aan ons om met een passend ontwerp te komen. Natuurlijk vonden wij het leuk om met de omgeving te spelen. Vandaar dat wij een houten speelboot hebben gecreëerd, inclusief de glijbaan van het huidige speeltoestel, en een houten speelparcours dat door het water heenloopt. Je begint bij dit parcours op het eiland, vervolgens moet je allerlei hindernissen afleggen oven het water, om uiteindelijk weer veilig aan land te komen. Erg uitdagend dus!

Even verderop zijn er ook nog waterbakken geplaatst. Hiermee komt het waterthema helemaal terug in de speelplek. Op het gebied van materiaalsoorten is er gekozen voor Robinia hout in combinatie met RVS. Dit geeft de toestellen een natuurlijke uitstraling, waardoor deze nog beter bij de omgeving passen. De opdrachtgever was dan ook direct erg enthousiast over ons voorstel waardoor we meteen aan de slag konden gaan.

Geslaagde uitdaging

Het plaatsen van de speeltoestellen op deze mooie plek bracht nog wel wat uitdagingen met zich mee. Om de toestellen op de juiste locatie te krijgen hebben wij deze moeten vervoeren op een werkboot met hijskraan. De kraan heeft de toestellen op zijn plaats gezet. Voor het speelparcours was ook wat extra werk nodig, aangezien dit parcours door het water loopt. Hierdoor hebben wij de lengte en het type van de pilaren van het parcours moeten aanpassen. Er waren speciale heipalen nodig die een stuk langer zijn dan de originele pilaren.

We hebben dus best out of the box moeten denken, maar die uitdaging gaan wij graag aan! Gelukkig is het eindresultaat goed in de smaak gevallen. Keer op keer is de speeltuin weer erg druk bezocht. Doordat de speeltoestellen een bepaalde uitdaging met zich meebrengen is het een aantrekkelijke plek voor kinderen van alle leeftijdsgroepen. Zo is dus iedereen tevreden!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland