0

Project: Mentelity Foundation

  • Loosdrecht
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage
In de zomer van 2022 hebben wij een prachtig project mogen verzorgen. We zijn namelijk onderdeel geweest van het realiseren van de eerste Mentelity Foundation Playground. De Mentelity Foundation streeft ernaar de droom van Bibian Mentel uit te laten komen: mensen inspireren en motiveren om in beweging te komen, zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen worden. Zo een mooie boodschap verdient dan ook een mooie speeltuin!

Inclusief spelen

De Mentelity Foundation speelde al langer met het idee om een inclusief spelen speeltuin te realiseren en vond uiteindelijk in Sportpark Loosdrecht de geschikte plek. In samenwerking met de gemeente stelde zij een plan op qua indeling van de speelplek. Naast een deel waar speeltoestellen geplaatst zouden worden, was ook het plan om twee pumptracks te plaatsen. Het belangrijkste doel van de playground was dat het zo ingericht zou worden dat mensen met en zonder lichamelijke uitdaging en samen kunnen spelen.

Omdat er in ons assortiment ook rekening gehouden wordt met inclusief spelen, en wij hier ook meerdere speeltoestellen in hebben, klopte de opdrachtgever bij ons aan voor het verzorgen van het speeltuintje. Een grote eer!

Helemaal in stijl

De speeltoestellen die wij uiteindelijk hebben geplaatst zijn Klimtoestel Vlier, een driedelig duikelrek, een vrijstaande glijbaan, een combinatieschommel en 4-zitswip. Tijdens al dat spelen moet er ook uitgerust kunnen worden. Vandaar dat we nog twee grote picknicktafels hebben geplaatst die ook direct geschikt zijn voor personen in een rolstoel! Qua materiaal is er voor Robinia hout gekozen. Een bewuste keuze, aangezien dit materiaal mooi past in de omgeving waar de speeltuin zich bevindt.

Het realiseren van de Mentelity Playground hebben wij niet alleen gedaan. Onze partner KSP Kunstgras heeft de ondergrond van de speeltuin verzorgd. Een mooie kunstgras grond in de huisstijl van de Mentelity Foundation. Dit maakt het helemaal af!

Bijzondere ervaring

Na lang wachten was het op 6 juli 2022 eindelijk zo ver: de opening van de eerste Mentelity Foundation Playground. De trotse moeder van Bibian Mentel was degene die de speeltuin officieel opende. Wij bij Replay Speeltoestellen mochten erbij zijn. Een bijzondere ervaring die wij niet snel meer zullen vergeten! En nu, spelen maar!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland