0

Project: Koraal Noord en Midden Limburg

  • Koraal Heel
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

Koraal Noord en Midden Limburg heeft bij ons aangeklopt voor het inrichten van een nieuwe natuurlijke speelplek. Deze plek is gelegen naast hun vestiging St. Anna in Heel. St. Anna biedt zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Ze waren op zoek naar een passende inrichting van het naastliggende bos zodat o.a. de bewoners van Koraal gebruik konden maken van deze nieuwe speelplek.

Doelgroep

St. Anna biedt zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking die complexe zorgvragen hebben. Ze richten zich op alle aspecten: van zorg tot wonen, van daginvulling tot vrije tijd en van jong tot oud. Een belangrijk aspect bij het ontwikkelen van de speeltuin was dat deze zowel voor de bewoners van St. Anna als de bewoners van het dorp geschikt moest zijn. Bij speciale gelegenheden is de speeltuin alleen toegankelijk voor de mensen van Koraal. Om dit te communiceren met de buurtbewoners is er een speciaal welkomsbord ontworpen waarin dit aangegeven kan worden.

Inclusief spelen

Samen zijn we om tafel gaan zitten en hebben we de wensen en behoeftes besproken. Daarbij kwam al snel naar boven dat ze een speelplek zochten met diverse speelwaardes, waarbij ook inclusief spelen en samenspel werd meegenomen. Hier wisten wij wel raad mee!

Voor het stukje inclusief spelen hebben we gekozen voor Vogelnestschommel Birdsnest. We hebben daar voor de diversiteit een Jungleschommel, zandbak en carrousel aan toegevoegd.

Natuurlijk spelen

Een ander belangrijke eis was dat de toestellen moesten passen bij de natuurlijke omgeving waarin ze geplaatst zouden worden. Alle gekozen speeltoestellen zijn gemaakt van Robinia hout. Deze materiaalsoort sluit het beste aan bij de groene omgeving waarin de speeltuin zich bevindt. Een extra toevoeging aan de wens natuurlijk spelen is gerealiseerd met de talud. Deze heuvel is voorzien van een oplooppad en een glijbaan om hem helemaal op de laten gaan in de speelomgeving.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland