0

Project: RKC Wion

  • Rotterdam
  • Ontwerp
  • Montage

In Rotterdam bevindt zich korfbalvereniging RKC WION. De vereniging had als wens dat er voor de kinderen van de sporters een plek zou komen waar zij zich kunnen vermaken en hun energie kwijt kunnen. Vandaar dat er behoefte was aan een speelplek! Voor het realiseren van deze speelplek klopte de korfbalvereniging bij ons aan.

Twee wensen

Aangezien veel sporters vaak hun kinderen meebrengen naar wedstrijden of trainingen werd het duidelijk dat er een speelplek voor de kids moest komen. Mochten zij zich vervelen tijdens de rust, dan zouden zij zich in de speeltuin kunnen uitleven.

RKC WION had twee wensen wanneer het aankwam op deze speelplek. Ten eerste wilde ze een speelplek die veilig is. Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop! Daarnaast wilde ze graag dat de speeltoestellen duurzaam zouden zijn en lang mee konden gaan. Dat zijn wensen waar wij bij Replay Speeltoestellen wel raad mee weten!

Veilig en duurzaam

Aangezien al onze speeltoestellen gekeurd worden en van certificaten zijn voorzien zat het met die eerste wens wel goed. We hebber er voor gekozen om voor een glijbaantoren te gaan met een lage valhoogte en voor een dubbele schommel. Twee speeltoestellen die voldoende speelplezier bieden en waarbij het risico op ongelukken laag ligt. Met een ondergrond van gras wordt een eventuele val altijd op een zachte manier gebroken.

De speeltoestellen zijn gemaakt van gecoat metaal. Dit is een zeer sterke metaalsoort met een lange levensduur. De gepoedercoaten laag die op de speeltoestellen zit beschermt het metaal tegen invloeden van buitenaf. Een zeer duurzame materiaalsoort die zeer geschikt is voor speeltoestellen. Hiermee hebben we dus direct de tweede wens in vervulling gebracht.

Leuk extraatje

Een leuk extraatje aan speeltoestellen gemaakt van gecoat metaal is dat de coating in verschillende kleuren beschikbaar is. Dit gaf ons de mogelijkheid om de speeltoestellen in dezelfde kleuren te leveren als de kleuren van de huisstijl van RKC WION. Hierdoor vormen de toestellen één geheel met de vereniging.

In oktober 2022 hebben wij dit project mogen opleveren en sindsdien vermaken de kinderen van de sporters in Rotterdam zich prima!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland