0

Project: Gemeente Zuidplas

  • Nieuwerkerk aan den IJssel
  • Buurtparticipatie
  • Ontwerp
  • Productie
  • Montage

In het Zuid-Hollandse plaatsje Nieuwekerk aan den IJssel ligt de straat Belgischezoom. Aan deze straat is een bestaand speeltuintje flink onder handen genomen. De speeltoestellen die er stonden waren namelijk verouderd en aan vervanging toe. Tijd om de boel eens aan te pakken, vonden zowel de gemeente als de omwonenden. Voor de uitvoering hiervan klopte de gemeente bij ons aan.

Buurtparticipatie

De gemeente vond het belangrijk dat de omwonenden inspraak zouden hebben in de inrichting van de nieuwe speelplek. Vandaar dat wij voor de gemeente buurtparticipatie hebben gedaan. Hieruit kwam duidelijk de wens naar voren dat de buurtbewoners speeltoestellen terug wilden zien met een soortgelijke speelwaarde als de huidige toestellen. Er stond een klimcombinatie met schommel, dus een speeltoestel dat daarop leek was zeker wenselijk.

Speelcombinatie en meer

Die wens laten wij natuurlijk graag in vervulling gaan. Om die reden hebben wij ook een klimtoestel met schommel geplaatst, namelijk Speelcombinatie Celine. Dit toestel heeft meerdere speelfuncties in één en spreekt daarom een brede doelgroep aan. Het toestel is gemaakt van verduurzaamd grenen. Dit is een duurzame en voordelige materiaalsoort. Om die reden was er nog een deel van het budget over waarmee we nog meer speeltoestellen hebben kunnen plaatsen. Zo is de bestaande speeltuin uitgebreid met Veertoestel Panda en Klimcombinatie Felix. Dit alles geplaatst op een ondergrond van kunstgras.

Flinke upgrade

Het speeltuintje is door de veranderingen niet alleen omhoog gegaan in speelwaarden, het is ook een stuk aantrekkelijker en vrolijker geworden. Het is echt een plek geworden waar de wijk trots op is en waar de kinderen graag komen spelen. Vanaf oktober 2022 is het speeltuintje opgeleverd en sindsdien is het een drukbezochte plek in de wijk. Weer een succesvol project waar wij bij Replay Speeltoestellen trots op zijn!


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland