0

Project: Speelplek Albatros

  • Vleuten
  • Ontwerp
  • Maatwerk
  • Productie
  • Montage

De wijk Vleuten in Utrecht heeft een uitbreiding gekregen van Speelplek Albatros. Er zijn een aantal nieuwe speeltoestellen, in een apart speelgedeelte, aan deze plek toegevoegd. Stichting Union Breed (SUB), een stichting die zich inzet voor de wijk en de buurt waarbij de bewoner centraal staat, heeft dit project in gang gezet. Een project waar wij ook onderdeel van hebben mogen uitmaken.

Samenwerking

Wij zijn niet de enige partij die bij de realisatie van het project voor Speelplek Albatros betrokken waren. Ook Bureau Speelplan en KSP Kunstgras waren onderdeel hiervan. Speelplan heeft het ontwerp gemaakt voor de speelplek, en deze tekeningen met ons en KSP gedeeld. KSP heeft gezorgd voor een mooie kunstgras ondergrond. Er zijn twee kleuren kunstgras in de ondergrond gebruikt: groen en blauw. En dat is voor een reden!

Het groene deel moet het land voorstellen, en het blauwe deel is water. Het speeltoestel in het ‘’water’’ is namelijk een grote speelboot. De speeltoestellen die op het groene kunstgras staan zij toestellen die aan ‘’land’’ horen. Zo wordt de ondergrond helemaal betrokken bij het thema van de speelplek, waardoor het de speeltuin een extra aantrekkelijke uitstraling geeft.

Geheel in thema

Het produceren van de speeltoestellen was onze taak. De speeltoestellen zijn geheel op maat gemaakt voor dit project. Dat is voor ons altijd extra leuk en uitdagend. Het materiaal dat we hebben gebruikt voor de speeltoestellen is Robinia. Deze mooie houtsoort geeft het speelgedeelte in Speelplek Albatros een natuurlijke uitstraling. Daarnaast zijn een aantal onderdelen op de speelplek van gecoat metaal gemaakt. Denk aan een stuurwiel, een verrekijker en walkie-talkies. Deze onderdelen dragen extra bij aan het thema van deze speelgelegenheid.

Mooi eindresultaat

Het project in Vleuten heeft in zijn totaliteit zo’n 6 tot 8 maanden in beslag genomen. Van aanvraag tot oplevering, met alle feedback rondes inbegrepen. In november 2022 hebben we het project uiteindelijk mogen opleveren. De fijne samenwerking tussen alle betrokken partijen heeft voor een mooi eindresultaat gezorgd.

Bekijk hier de video van Speelboot Albatros.


Ga terug
 

The world is your playground

Ook jouw speelplek wordt leuker met de aandacht van Replay Speeltoestellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en ervaar zelf wat wij voor jouw speelplek kunnen betekenen.

Jordy Kleinendorst

Key-accountmanager Leisure /
Adviseur spelen regio Noord- en West Nederland

Gijs Gielen

Adviseur spelen
Regio Zuid- en Oost Nederland